PATRIMONI GENERADOR DE VALOR

20 Gener, 2009 13:05
Publicat per amanye, res pública

Hem pogut assistir en pocs dies als actes de signatura de dos convenis entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i l’Obra Social “la Caixa” per a la rehabilitació estructural, la posada en valor i la difusió de diversos béns patrimonials. D’una banda, dins del programa Romànic Obert, es duran a terme accions de millora en els propers anys de diverses actuacions en esglésies i monestirs i, de l’altra, dins del programa Cellers, es farà el mateix en cellers cooperatius patrimonials.

Pel que fa al Camp de Tarragona, del Romànic es portaran a terme les actuacions següents:Alt Camp: Puríssima Sang d’Alcover, Sant Ramon del Pla de Santa Maria, Església i Castell de Selmella del Pont d’Armentera i Església de Sant Jaume. Inversió: 400.000€.Conca de Barberà: Monestir de Poblet de Vimbodí, Santa Maria de Bell-lloc de Santa Coloma de Queralt, Torre de Pontils de Santa Perpètua de Gaià i Sant Pere Sabellà de Conesa. lnversió: 1.425.000€.Tarragonès: Església de Santa Maria del Miracle de Tarragona. Inversió: 130.000€.

Pel que fa al Camp de Tarragona, de Cellers es portaran a terme les actuacions següents:Celler Cooperatiu de Nulles, Celler Cooperatiu de Barberà de la Conca, Celler Cooperatiu de l’Espluga de Francolí, Celler Cooperatiu de Rocafort de Queralt, Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant i  Celler Cooperatiu de Falset-Marçà. Inversió: 1.700.000€.La mesura genera molta satisfacció perquè realment té repercussions no tan sols patrimonials sinó també econòmiques.

En paraules del conseller Tresserras: “Amb aquestes actuacions busquem una activitat de restauració del patrimoni cultural, però també que sigui un exemple que el patrimoni no és un luxe sinó una font de generació de valors, una peça de l’economia que estem abocats a construir”.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs