CENTRE DE CREACIÓ CONTEMPORÀNIA A TARRAGONA

21 Novembre, 2008 09:46
Publicat per amanye, res pública

  “La criatura comença a plorar”, va dir ahir el secretari del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Lluís Noguera, per escenificar que assistíem en aquell acte de signatura d’un conveni amb l’Ajuntament a un pas més enllà de la gestació. La gestació del Centre havia començat després d’un temps de conflictes diversos, sobretot relacionats amb el tema de l’espai físic. La gestació que ha portat a l’estat actual de la criatura havia començat la primavera-estiu del 2007, quan des del Departament, l’Ajuntament i la Diputació es va acordar fer tall net amb el passat i començar les coses amb metodologia i planificació.

Vull deixar clar que sense la confiança i la implicació de molta gent hauria estat molt difícil. No voldria citar ningú. Els qui hi éreu ho sabeu millor que ningú. Gràcies a tots i totes.

Primer de tot, el consens necessari amb els sectors implicats, més endavant el disseny d’un document de bases del projecte i finalment la planificació dels passos concrets perquè el centre  pugui obrir les portes: pla estratègic de funcionament i concurs per a la tria de la direcció, sense oblidar que paral·lelament es vagin avançant les qüestions arquitectòniques de l’edifici físic. És un estil sensat de fer les coses: l’estil del conseller Tresserras.

Crec que aquest centre a la ciutat pot fer que el Camp de Tarragona sigui capital de l’art contemporani en els propers anys i aquest conveni d’ahir és una baula necessari per fer-ho possible.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs