Qui sóc

28 Agost, 2008 13:59
Publicat per amanye, QUI SÓC

Em dic Adam Manyé. Vaig néixer al Morell el 1967, visc a Cambrils i tinc dos fills, l’Adam i l’Aina. Sóc llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1990). Vaig dirigir l’IES La Mar de la Frau, de Cambrils, i abans feia d’assessor lingüístic, d’interculturalitat i de cohesió social al Departament d’Educació. Del 1991 al 1997 vaig treballar com a tècnic de normalització lingüística al Consorci per a la Normalització Lingüística. Des del 1997 m’he dedicat a la docència en l’àmbit de l’ensenyament secundari, abans havia treballat com a editor i corrector en mitjans de comunicació locals. Des del gener de 2007 sóc el director dels Serveis Territorials  a Tarragona del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.


Sóc autor de llibres de poesia: Entre malucs (1989), L’N-340 (1993), Per versa (1999), Finta (2002) i Rèquiem+Clus (2005), i de narració: Garites deshabitades (1997) i El baobab, la fulla de roure i la lluna de coure (llibre-cedé, 2006). He estat distingit amb els premis literaris Ausiàs March (1993), Marcel Sentís (1996), Pin i Soler (1997) i Miquel de Palol (2002). He escrit també articles de crítica literària i d’opinió en diaris. (Per a informació sobre la meva obra, es pot consultar a la pàgina lletres.tarragona.cat/manye.html.)

En els meus llibres he col·laborat sovint amb artistes plàstics. He participat en nombroses activitats culturals, com ara recitals de poesia, presentacions de llibres o com a jurat de premis literaris. A més, sóc membre de diverses entitats culturals: l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes, el col·lectiu Escriptors del Camp de Tarragona. També m’he implicat en entitats de cooperació per al desenvolupament, com ara Malagasy, una entitat que treballa per a la millora de les condicions de vida dels infants de Madagascar.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs

Adeena

28 Agost, 2008 08:15
Publicat per amanye, general

Feia dies i dies que em plantejava encentar un bloc. Tinc amigues i amics blocaires: l’Òscar el trapezista, Xulio el violinista, Rosa la poètica, la Jaka maca, el Cervera de Barcelona, l’Izquierdo de l’Oi?, el Fede de l'Ovillo i tants d’altres.

 

M’ho plantejo com una petita eina de comunicació i d’esbarjo pels intersticis de la catosfera. N’hi he dit “adeena”, de fet és l’adeena de les interfícies. Espero comunicar-me poc i sovint. El títol és pretensiós? És possible. L’adeena podria donar-nos molta informació, però només en traiem petites dosis. Brins. Un bloc és això, també. Brins d’emoció o de comunicació o d’idees o del que sigui.

 

Aquest bloc existeix, això segur, perquè existiu vosaltres que hi entreu. Gràcies, doncs. I una abraçada.

Adam Manyé

8 Comentaris | 0 RetroenllaçOs