RECULL D'ESCRITS CURTS - 06 -07

25 Març, 2008 23:46
Publicat per anforsa, General

POSTRES.- Sobre l’aigua.- Va saltar la notícia. Va esclatar la bomba. En un poblet de mala mort – cent habitants censats tant sol – el regidor de medi ambient proposà en el ple una prova pilot. – Que ningú des d’ara escupi. Que tothom s’engoleixi la saliva i carcassos. Així estalviarem aigua. L’alcalde, home espavilat, digué : Molt bé. però per estalvi de líquid que tothom es renti les mans i si pot la cara amb pixum.- El regidor al veure que li xafaven el seu pla pilot, afegí : L’oncle Anselmo, allà dalt a la cova, com que té poca aigua es beu el pixum. Si ell ho fa i és el més vell del terme també nosaltres... I així nasqué en aquell poblet l’orinobeguda i salvà amb l’estalvi a dotzenes d’arbres de la sequera. I nosaltres que fem ?

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

RECULL D'ESCRITS CURTS - 06 -07

25 Març, 2008 21:17
Publicat per anforsa, General

  1. 13.- La il·lusió com droga ens presenta la felicitat certa, segura i a l’abast nostre. De tan desitjar-la ens hi tirem de cap com ens submergiríem en l’aigua d’una bassa o en la d’una platja serena. Prompte, però ens donem compte que sols assolim apropar-nos al penya-segat de la realitat vera i contemplar al lluny, en la sima el desig nostre pintat en la inacabable profunditat on no podem arribar si no es per esbarrar-nos. 
  2. 14.- Escoltava el soroll del silenci. Era entubat. El seu habitacle era la UVI. 
  3. 15.- Aquella mestressa en ves de Ricard, anomenava al seu marit Ricardo, així sabia que sempre el tenia calent, i això de que a les nits d’hivern una pugui estalviar-se la bossa d’aigua calenta... La seva amiga li tenia enveja per que el seu marit es deia Alfred – com el del temps – i clar que dient-li Alfredo no semblava tant gelat... La amiga li recomanava que el tornés a batejar i posar-li per exemple : Eduardo, Abelardo o tants noms que en castellà aparenten més calentets.. Sort que no em va consultar a mi. Jo li hauria dit que li fes ganyotes a la amiga quan arribés l'estiu... Qui sap si ella el volia calentonet. Quina pífia hauria fet!!

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs