29.07.09

Ple ordinari, maneres d’altres temps

Publicat a General | 16:35

Ahir dimarts, 27 de juliol, vam assistir al ple ordinari que bimensualment convoca l’equip de govern. Com la convocatòria arriba el divendres a la tarda, tenim dos matins, dilluns i dimarts, per consultar la informació dels punts que presenta l’equip de govern al ple. En el nostre cas, vaig anar dilluns a veure els expedients i revisar els decrets. La sorpresa va ser que dels sis punts del ple, dos expedients, concretament el de les festes locals i el nomenament de la nova secretària del jutjat de pau, no hi constava cap informació concreta i només hi havia informació general. A més, aquell dia no hi havia ni la secretària ni la seva substituta i per tant, tampoc vam poder consultar els decrets. De fet, només vam poder deixar constància d’aquest fet a les administratives. Cas similar va ocórrer el dia següent, quan la regidora d’ERC va anar a fer la consulta de la informació del ple. Ella si que va trobar la substituta de la secretària però no va aclarir massa més cosa.

 

Davant d’aquest fet, durant el ple, els dos grups municipals de l’oposició vam demanar que es retiressin aquests dos punts de l’ordre del dia per indefenció dels regidors, ja que no havíem tingut l'oportunitat de consultar aquesta informació ni de demanar-ne explicacions a ningú. Se’ns va dir que no i que seguien a l’odre del dia. Vam votar en contra els dos punts per poder presentar posteriorment davant de governació de la Generalitat de Catalunya la corresponent impugnació. També vam decidir, que per expressar la nostra queixa del tracte rebut i del no reconeixement per part de l’equip de govern d’aquesta situació, expressar el nostre malestar al final del ple i renunciar a fer cap prec i pregunta. També i per acabar, vam transmetre el nostre malestar a l’equip de govern pel fet que fa dos anys, el ple de la corporació va aprovar per majoria absoluta adequar un espai als grups municipals per poder-nos reunir i vam recordar que el Síndic de Greuges ens havia donat la raó pel fet que un Ajuntament no pot ignorar els acords que es prenen.

 

També volem fer esment que el sr. Alcalde en una de les seves intervencions ens va dir que “això són tonteries”, referint-se a les queixes de l’oposició per la manca d’informació en aquests dos punts. Un cop més, paraules desencertades que posen de manifest i rellevància la poca valoració que CIU i aquest alcalde sempre ha fet de tots els grups municipals que han fet oposició, arribant al punt que sempre ha governat en solitari i en 26 anys ha estat incapaç d’arribar a acords per governar conjuntament amb ningú.

 

Per últim, i com ja hem comentat anteriorment, la secretària de l’Ajuntament de La Riera marxa en comissió de servei a l’Ajuntament de Salou, on el seu marit, en Marc Montagut és el primer tinent d’alcalde d’aquest Ajuntament i on fa uns mesos va protagonitzar un cas de possible transfugisme, provocant una moció de censura contra l’alcalde. No sabem el temps que estarà fora. Només sabem que marxarà a mitjans d’agost i que la seva substituta és diu Noemí.

Comparteix: