Déroute (Derrota)

05 Novembre, 2009 18:09
Publicat per 5sentits, Tardor literària

Segur que molts de vosaltres ja ho sabeu. Però per si encara queda algun despistat per estos móns digitals, sapigueu que una de les activitats més íntimes d'aquesta tardor literària és l'espectacle DERROTA (déroute) de Paloma Fernández Sobrino, de L'Âge de la Tortue.

Què com funciona? L’obra es desenvolupa dins d’una caravana. Una actriu actua per a un sol espectador, que ha de concertar hora amb cita prèvia. L’actuació intensa i particular dura 14 minuts. Voleu una cita que no serà a cegues? escriviu a lletres.tgna@tarragona.cat.

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs

Sirventès

05 Novembre, 2009 18:05
Publicat per 5sentits, Tardor literària

Si aquesta tarda, a les 20h, passeu pel Museu d’Art Modern de Tarragona, tindreu la oportunitat d'assistir a la presentació de Sirventès, de Magí Sunyer, editat per Cossetània.

Sirventès reuneix poesies escrites com a interpretacions de peces d’arts diverses —pintura, escultura, ceràmica, collage, instal·lacions i literatura— d’Antoni Torrell, Antoni Mas, Salvador Juanpere, Mercè Modol, Madola, Rosa Ciurana, Rufino Mesa, Guigui, Josep Queralt Sanromà, Lurdes Malgrat i el col·lectiu Políedre, a més d’un “cadàver exquisit” compartit amb Xavier Amorós i Aureli Ruiz i una poesia dedicada a Francesc Vidal i Montserrat Cortadellas. Sovint experimenten amb la forma poèticaa partir de les exigències dels referents.


Magí Sunyer:
Magí Sunyer ha publicat els llibres de poesia Càntir de llum i de febre (1978), Ginette (1982), Blau. Passió de tango (1986), L’error bellíssim (1993), Mar neta (1996), Arcàdia (1998), I després, el silenci (2000) i Conté un secret (2003); el llibre de narracions curtes La serp (1990, Premi Víctor Català 1989; les novel·les A joc de daus (1993) i Cactus (1995); i la tragèdia contemporània Lucrècia (2005). És professor de literatura catalana de la Universitat Rovira i Virgili i forma part del col·lectiu La Gent del Llamp.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs

Reverberacions

05 Novembre, 2009 10:20
Publicat per 5sentits, Tardor literària

El divendres dia 6, a les 20 h, a la Sala d'exposicions de Caixa Tarragona (C. Higini Anglès) podeu assistir a un recital l'entorn de l'exposició de Tom Carr, de nom Reverberatio.

El recital Reverberacions vol entrar a l'espai interior de l'exposició, sondejar les entranyes de l'obra de Tom Carr i establir contacte amb el públic, des d'altres llocs, com als de la paraula i la música, que busquen connectar amb l'ànima de l'espectador, i la imatge, que busca donar una nova visualitat a les peces de l'artista. Cinta Massip prendrà la veu del poeta Vicenç Altaió, una veu contemporània i amiga de l'artista Carr, i després en un salt cronològic i místic viatjarà fins a Ramon Llull i Silesius (en traducció de Segimon Serrallonga) per evocar els orígens de la tradició alquimista i enllaçar les formes de Carr amb les espirals i els cercles que representaven el món en l'antiguitat. Embolcallada pel so de la música d'Imma Udina que interpretarà peces creades per al recital. La videoartista Raffaella Leonardi mostrarà una peça breu amb la seva mirada a l'interior de les obres de Carr. 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs

Un premi per a l'admirador número 1000

05 Novembre, 2009 08:35
Publicat per 5sentits, General

Com si ens trobèssim en plena campanya turística d'un passat remot, al visitant número 1000 que es faci admirador de la nostra pàgina al facebook li espera una petita sorpresa.

I és que hem decidit que, per celebrar la magnífica resposta dels feisbucaires tardorencs, obsequiarem a l'incaut navegant amb un exemplar del llibre Com una pedra, de Dolors Borau, premi Pin i Soler l'any passat.

Així que ja ho sabeu, feu còrrer la bona nova entre les vostres amistats, i bona sort!

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs