Dimarts, Novembre 14, 2006

“L’hivern del tigre”

undefined

Com cada dia des de fa uns quants acompanyaré al visitant misteriós a Wentworth per pogué seguir escoltant al General Ramon Cabrera, explicant la seva fascinant història... estic completament adduïda no puc faltar a la cita.

L’hivern del tigre” de Andreu Carranza, a la contraportada del llibre :

Ramon Cabrera, el Tigre del Maestrat, va assolir en molt poc temps la més alta distinció militar i el títol de comte de Morella durant la primera guerra carlina (1833-1840).La guerra de Cabrera-que tenia el do natural de liderar homes, i amb una colla de guerrillers va derrotar l’exèrcit governamental tot creant el seu propi Estat- va trasbalsar l’Ebre i el Maestrat, i el ressò d’aquella salvatgeria va escandalitzar Europa. El nom de Cabrera, un mite romàntic fet d’amors apassionats, d’odis i venjances desfermades, va ser víctima també d’una llegenda negra.

Algunes coses del llibre que vull recordar: En el tema lingüístic m’agrada llegir-lo en la variant tortosina, te molta mes autenticitat. Fascinant l’habilitat que te amb el garrot el protagonista per eliminar adversaris. El mocador de la seva estimada que li senyala el camí i el porta a la guerra.

Encara no he arribat al final però per el munt d’informació que he trobat diu que es va casar amb Marianne Catherine Richards una rica hereva anglesa i residia a Wentworth prop de Londres en aquesta mansió de la foto avui convertida en club de golf.

undefined

Noticies sobre Ramon Cabrera : Virginia Water obre un parc dedicat a Cabrera

El besnét de Ramon Cabrera té un bloc i afirma que té previst visitar Morella al desembre (Extret del bloc la Marfanta)

Simon Gandolfi (el besnét ) es escriptor