BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" 01-02 -08

01 Febrer, 2008 07:54
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

 01 Febrer 2008

La Plana Ràdio-1006-FM

 *******************************

 Aqui podeu escoltar

INFORMATIU EMUTE 31-01-2008 

 

Santa Bàrbara renova el conveni amb el CODE
Aquest mes de Gener l’Ajuntament planer va aprovar la renovació del conveni per a la realització del servei de salubritat pública, signat amb el CODE (Consorci de Serveis Agroambientals de les comarques del Baix Ebre i Montsià) i  així com l’annex per a l’any 2008, que determina que l’aportació de l’ens planer durant aquest exercici serà de 3.299,60€.
Aquest és un conveni signat des de l’any 1993 que es renova any rere any i els objectius del qual són mantenir un límit màxim de densitat de rosegadors i aconseguir-ne la seva reducció i efectuar un control acurat dels insectes duent a terme desinsectacions per tal d’eliminar-los, sempre amb la finalitat de garantir unes bones condicions sanitàries a les instal·lacions públiques i a la xarxa de clavegueram municipals.
En quant a desinsectacions, en la memòria de l’any 2007, confeccionada pels serveis tècnics del CODE, s’apunta que s’han fet algunes accions preventives i de lluita integrada contra l’aparició i proliferació d’escarabats de les espècies blatella germànica i periplaneta americana tant en la xarxa de clavegueram com en alguns edificis municipals.Redacció

La Plana Ràdio invitada a la redacció del Setmanari L’ Ebre.
La direcció del setmanari ebrenc va invitar dijous 31 de Gener al personal de l ‘emissora municipal de Santa Bàrbara a assistir al tancament d ‘edició del proper numero així com a visitar els diferents departaments del rotatiu.
La visita va ser guiada per Joaquim Rambla i JM Arasa els màxims responsables del setmanari , qui van explicar les funcions dels diferents departaments , el sistema i mecànica de treball ,el procés de fusió de la premsa comarcal pel qual es va arribar finalment a l’ actual capçalera i els projectes mes immediats de l‘empresa , entre els que destaca la posada en marxa , possiblement aquest 2008 , d’ un nou canal de Televisió ,dintre ja de l ‘actual paràmetre d‘implantació de la Televisió Digital.


Actualment les instal·lacions del Setmanari l’ Ebre es reparteixen per un edifici de planta baixa amb una superfície propera als  300 m2 , on  hi treballen una trentena de professionals .La tirada de la publicació actualment és de 5.000 exemplars que arriben al quiosc cada divendres. L’ empresa és participada per tres socis que gestionen també l ‘emissora Imagina Ràdio .Recentment ha adquirit uns locals on s’ ubicarien els estudis i platós de la futura TDT.
La visita del personal de La Plana Ràdio a la redacció de L’ Ebre s’ emmarca dintre  dels objectius de la direcció de l ‘emissora per seguir millorant els coneixements en els diferents camps de l ‘informació , així com potenciar la relació amb altres mitjans de comunicació ebrencs.Redacció

 Els escolars de Santa Bàrbara avancen a aquesta tarda la celebració del Carnestoltes.
Com és tradicional els darreres anys ,  el CEIP Jaume Balmes de Santa Bàrbara celebra el divendres previ a la rua “oficial” el seu propi Carnestoltes. Així aquesta tarda a partir de les 15’45 els nens i nenes del centre , així com els mestres , sortiran disfressats  per protagonitzar la seua pròpia rua de Carnaval desfilant per diferents carrers del poble acompanyats del Grup Musical Joventut.
Mestres i alumnes lluiran les disfresses  que ,artesanament i d’ una manera molt senzilla han estat preparant ells mateixos  en dies precedents , per a l’ ocasió.
La Rua organitzada per l’ Ajuntament es farà a Santa Bàrbara demà dia 2 de Febrer a partir de les 5 i mitja de la tarda i inclou a part de la desfilada ,la Benvinguda al Rei de les Poques Soltes, el Judici i batalla de confetti i un final de festa amb una animada festa “disco” on es faran públics els premis de 240 , 180 i 120 euros per a les comparses. També hi ha premis per a les 4 millors disfresses individuals i un premi especial per al millor vehicle disfressat i amb animació musical.Redacció

Presentació de contes infantils i juvenils d’Aeditors a la Fundació el Solà de la Fatarella
Dijous, 31 Gener 2008

El passat dia 19 de Gener a la Fundació el Solà de la Fatarella es va presentar la col·lecció de contes infantils i juvenils d’Aeditors, que va aplegar a tres autores; Laura Mur, Silvia Favà i Elena Espuny, que presentaren els seus respectius contes, i d’Àlex Ferrer,responsable d’Aeditors que presentà la resta de contes i la línia editorial.
Cal fer esment de la perfecte organització i acollida que la gent de la Fundació van donar a aquest acte.Redacció

CURS PER A JOVES D’INICIACIÓ A LA CUINA
La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de l’Aldea, organitza un Curs de Cuina que començarà el proper 4 de Març.
El curs per a Joves d’Iniciació a la Cuina tindrà una durada de 20 hores, i es farà al Casal de Joves Dimarts i Dijous de 20.30 a 21.30 h.L'inici del curs serà el 4 de Març i les places són limitades.
El curs de cuina estarà impartit pel cuiner aldeà Víctor Buera, i les inscripcions s’han de fer al Casal de Joves.
El curs de cuina és totalment gratuït .Redacció

Tortosa acull una taula de debat del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI)
El director dels Serveis Territorials d'Innovació, Universitats i Empresa a les Terres de l'Ebre, Josep Felip Monclús, ha visitat la taula territorial del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) que s’ha celebrat avui a Tortosa
Amb el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació el Govern vol posar la recerca i la innovació com a prioritats estratègiques de l’agenda política, social i econòmica de Catalunya per fer-ne un país competitiu
L’objectiu de les taules de debat territorials és analitzar la situació socioeconòmica actual, definir l’escenari de futur ideal en el context de la societat del coneixement i proposar mesures per tal que el territori evolucioni de manera adequada. Redacció

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Infromació, Jordi Bosch, es reuneix amb el sector del moble de La Sènia.
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, es reuneix aquest divendres, 1 de febrer, amb les associacions de moblistes de La Sénia. La trobada del secretari, acompanyat del director dels Serveis Territorials de Governació, Carles Pasqual, tindrà lloc a l’Ajuntament de La Sénia, i comptarà amb l’assistència del delegat de Telefònica a Catalunya, Kim Faura.
Al mateix temps, informarà també del programa de la visita a les Terres de l’Ebre, que inclou una reunió posterior amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó. La reunió versarà sobre l’arribada de la fibra òptica a la ciutat de Tortosa.
Finalment, a les 18.00h, Bosch inaugurarà l’Ebreblog 2008 a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.Redacció

L' Ametlla de Mar aprova inicialment el pressupost 2008
Dimecres 30 de gener, el govern municipal va aprovar inicialment el seu pressupost per a l’any 2008 que ascendeix a 23.815.000 euros amb el vots favorables del govern i els vots en contra de l’oposició. Aquest pressupost, qualificat pel govern com a “de contenció”, inclou una esmena d’última hora per un valor de 5 milions i mig d’euros que va destinada a inversions com ara 60.000 euros per al sistema de senyalització i informació municipal, 2 milions de l’addicional per a la construcció de la piscina coberta, 1.300.000 euros per a l’addicional de la carretera accés sud segona fase, 465.000 euros per a l’antiga N-340, gairebé 184.000 per a l’enderroc de les escoles velles, 157.000 euros per la urbanització i pavimentació dels carrers Benidorm i Francesc Labadie, 82.000 euros per a la remodelació de les places Galetet i Senyera, 60.000 euros per a condicionament de camins rurals, 230.000 per a diferents obres al casc urbà, 60.000 euros destinats a proveir de material infantil als parcs infantils de les urbanitzacions, 10.000 euros per a la instal·lació del sistema prewimax i 490.000 per a l’addicional de la reconversió de la llotja de peix en Centre d’Estudis Pesquers entre d’altres inversions. En total, aquest pressupost destina uns 10 milions d’euros a inversions, el que suposa un 40% del total.Redacció

 SEO/Birdlife impulsa el programa de sensibilització ambiental “Les Aus del Delta en Família”
Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides, que tindrà lloc el proper 2 de febrer, Seo/Birdlife ha presentat a la Reserva Natural de Riet Vell del delta de l’Ebre l’activitat “Les Aus al Delta en Família”, un programa de sensibilització ambiental que té per objectiu mostrar a la població alguns dels valors ornitològics i tradicionals.
Aquest programa està recolzat per l’Obra Social “La Caixa” des de l’estiu del 2007 fins a l’abril d’aquest any 2008 i consisteix en activitats de caps de setmana per a famílies del Delta amb xiquets i xiquetes en edat escolar convidades a través de les escoles. En aquestes jornades els més petits poden veure anellaments científics de petites aus, observar les aus aquàtiques des de l’observatori de la reserva i també han pogut gaudir de les tradicions amb els jocs de birles, el llançament de rall i les activitats arrosseres.
Aquest programa va començar al mes de juliol i, fins ara, s’han fet 16 jornades en les quals hi ha participat més de 800 persones, i ja s’han programat 12 jornades més en dissabte al matí fins al proper mes d’abril. Redacció

Tal i com mana la tradició el Carnestoltes arriba a Deltebre
Després de molts anys de celebrar només el Carnestoltes infantil la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Deltebre i les àrees de Joventut i Cultura ja tenen a punt el que serà la tornada del Carnestoltes a Deltebre. Demà dissabte 2 de febrer serà la festa grossa al Centre Cívic amb l’actuació de l’Orquestra Mágia Negra, amb molts premis per a les diferents disfresses, però la recuperació del carnestoltes no acaba aquí dissabte 9 de febrer hi haurà carnestoltes infantil i dissabte 16 Revival i disfresses, tot amb entrada gratuïta Redacció

La segona edició de l'Ebrebloc analitzarà l'ús dels blocs en l'educació i entre la classe política

Els blocaires ebrencs tenen una cita aquest divendres i dissabte, 1 i 2 de febrer, a les biblioteques de Tortosa i Roquetes per celebrar la segona edició de l'Ebrebloc. Després de l'èxit assolit l'any passat, l'organització ha decidit enguany ampliar la jornada a dos dies per encabir un extens programa d'activitats on s'inclouen dues taules rodones dedicades a l'ús dels blocs com a eines educatives, i a les relacions entre la classe política i la blocosfera. La jornada també permetrà donar a conèixer la recent creada associació de Blocaires Ebrencs, que s'ha constituït en un moment en què les Terres de l'Ebre han gairebé triplicat el nombre de blocs en un any. Actualment, hi ha més de 270 blocs a l'anomenada ebresfera.ACN

Comentaris | 0 RetroenllaçOs