VIATGES A PEU- SIGÜENZA - QUINTANILLA VALDEBODRES - OJO GUAREÑA

16 Abril, 2007 08:06
Publicat per josepro, General

Aquí la darrer entrega del meu frustrat caminar per terres nortenyes burgaleses.

La meua intenció de dilluns a dimecres sant era fer deferents recorreguts per la zona de Burgos per on discorre , recent nascut , l' Ebre , però la pluja que ens acompanya les darreres setmanes va frustrar en part els meus propòsits.
En capítols anteriors vaig descriure la meua baixada per les gorges del riu .Avui anirem a Ojo Guareña. La pluja de dimecres 4 d' abril , va frustrar la resta dels meus propòsits trescadors
El dimarts a les 8 del mati sortia de Cigüenza (camp base ) per l 'antiga via del tren que ,en temps no massa pretèrits arribava fins a Calataiud (Saragossa).Es una mena de via de Val de Safan burgalesa /aragonesa construïda amb la suor dels presoners de guerra en temps franquistes , segons vaig llegir , que buscava una sortida a la mediterrània des de Santander, passant per Castella ,travessant Aragó i desembocant a terres llevantines. A Calataiud , com he dit va acabar.
Be ,la via, en desús i abandonada podria servir perfectament per fer una magnifica via verda , perquè aquesta mena de camins son especialment interessants perquè sempre van planejant amb desnivells minsos que fan un caminar agradable i a mes , bastant rectilini.
 (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs