El Camí de l’Encens, a la Mussara

Del Camí de les Tosques, en el conegut Planet de les Tosques, arrenca el camí, sense rastre del seu traç, entre les pedres del Riuet de les Tosques. Es passa vora la Font Freda, que en plena sequera encara surt aigua, i el traç del camí vell, molt degradat per l’erosió de l’aigua, s’enfila per l’esquerra del barranquet.

Va resseguint el Barranc de la Font Bona, aquest ja sense rastre d’aigua, passant per una bassa excavada en el terreny, fins ja a les envistes del Maset.

El Barranc de la Font Bona

Vora el Maset de les Tosques

El Camí de l’Encens, en el tram comprès entre el Maset i el Grau dels Racons, és conegut i transitat. Un cop deixat el desviament del Camí del Foradot i el del Grau dels Racons, el camí, que estava menjat per la vegetació, passa sota mateix l’Hospital dels Carlins i, després d’un parell de retombs, s’assoleix la base d’una agulla o petit monòlit enmig del camí, que marca una cruïlla del vell camí i amb l’antic camí que mena cap l’Hospital dels Carlins, encara perdut. Per aquesta zona també queda pendent de localitzar el pujador, també sense ús, de l’anomenat Portell de l’Escurçó.

L

L’Hospital dels Carlins

L’agulla que marca la cruïlla de camins.

Més amunt s’enllaça ja amb un camí pintat amb senyals blanques i roges de GR. Al moment, però el camí gira per anar direcció el Mas de Camaprim, i el Mas del Coll, ja que com deia Amigó, aquest camí formava part del camí vell de Vilaplana a Mont-ral.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *