Del camí de les Coes Rases, a Siurana

De vegades els camins són més propicis o més ingrats de descobrir. De sobte, el camí s’estronca i, altres cops, es clarifica. El temps i la paciència és la gran arma per seguir-lo fins el final, ferramentes no gaire a l’abast, avui en dia. Manllevant les paraules d’en Ramon Quadrada “Vam descobrir molts camins. Això és el que m’atrau més, la descoberta i la llibertat que et dóna la muntanya. Avui ha canviat tot. Hi ha molta més gent a la muntanya i moltes més normes. Això no m’agrada“. I aquesta essència és la que hem gaudit amb el geni d’en Joan Josep Estivill.

El camí de les Coes Rases és un camí poc espectacular des del punt de vista excursionista, però, no deixa de formar part del Camí vell de Cornudella a Arbolí. Un camí ben abandonat, encara que històric, i que sobreviu a la memòria, com recordava en Josep Carré del Molí de la Casada d’Arbolí, que viu a Cornudella.

El camí ha costat de copsar-lo de bell inici, El rastre, un cop localitzat, ha estat de ben seguir, tot i la vegetació que l’ocupa. Ben amunt, es passa per la Font del Xano i, per la vora d’uns avellaners cuidats, s’arriba a la carena dels Colls, vora l’antic Coll de Bot.

Resseguint les Coes Rases (Imatge d’en Joan Josep Estivill)

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *