Del Camí de la Font de les Borres, a la Febró

La Font de les Borres és una coneguda i important font de la Febró. Dona nom a un racó que actualment es mostra salvatge però que hi feien hort els dels Masos de la Febró. Del Camí de la Coma, que puja als Masos de la Febró des del Riu de Siurana, surt el caminet que a certa alçada i per sobre de l’estret de la Cova Serena duu fins a les Borres.

De les Borres, el camí retornava cap al Camí del Riu; una drecera permetia pujar directament als Masos i una altra pujava cap els conreus del Mas d’en Porrera, aquest darrer recuperat en l’edició del 2016 del Camí de Muntanya.

La borra és, en el parlar de l’interior de les Muntanyes de Prades, la molsa. I és que la molsa i els líquens, el verd,  tapissen els voltants de la bonica i interessant surgència. Llàstima que aquest mot estigui en desús, com a mot genèric i com a topònim, que encara es manté gràcies al nom de l’abric amb restes arqueològiques que hi ha a certa distància.

Sempre hi he vist una gran incògnita en aquest indret. El lloc sembla molt apropiat per instal·lar-hi un molí per aprofitar l’aigua abundant i segura del Barranc de les Tallerasses. Una bassa que encara es veu podria haver estat una captació, però sembla més per al reg. M’extranya molt aquest desaprofitament… Inclús les aigües de la Rasa dels Escanals foren aprofitades per un desaparegut molí, les restes del qual potser encara siguin visibles en el Camí del Riu.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *