Pel Camí del Pilanot de l’Albiol

Permet pujar a l’Albiol des de baix els masos de l’Albiol, donant servei des del Mas de Miqueló fins el de Galofre, passat pel de Baget, tot i que m’hi han d’altres que fan el mateix servei. És destacable el tram coincident amb els cingle roig i el primer cingle blanc.

El Pilanot és una bonica agulla de pedra que dóna nom al camí i a aquell sector. Abans d’arribar-hi, es retomba sota un gran pedruscall calcari, és el rebuig o el queda com a record de la Pedrera del Pilanot o del Galofre. Diuen que és una pedra dura i dúctil de gran qualitat, especialment indicada per fer pedra esquadrada; d’aquesta pedra estarien fetes les parets cantoneres de l’Ermita del Remei d’Alcover.

 

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>