El Camí de la Font d’en Gallarí, a Arbolí

He de confessar que desconec si és correcte el nom de la font. Tanmateix, és com l’anomenen el Josep Iglèsies i el Dr. Vilaseca, entre altres personalitats. La Font d’en Gallarí es troba al peu del camí d’Arbolí al Coll d’Alforja pels masos de Vinyes, Vernet i Gallarí. Es troba una mica apartada del mas i, de fet, fora de la finca del Mas de Gallarí, en terres del Mas d’en Vinyes.

La font està perduda. Els moviments de terres realitzats per sobre han alterat el circuit de l’aigua en aquests terrenys d’argela tan sensibles. Ara, la capelleta resta seca i la bassa està plena de canyissos, que rememoren l’aigua que un dia hi circulà.

La Font del Gallarí

Un bonic freixe vora la perduda bassa de la font

Uns pocs metres després de la font, arrenca el Grau del Mas de Gallarí, esmentat també en la guia excursionista esmentada, que baixava cap els molins de la Vall. Més que un grau, és un camí de bast. El grau tampoc queda dins la finca del Mas de Gallarí i, al Mas de Gallarí l’anomenen “El Camí de la Font”. El camí té un traçat i una amplada com correspon als antics camins de bast, sobretot ben visible en la zona calcària. En avall, la boscúria dificulta la percepció del camí.

La finalitat d’aquest camí no era altra que comunicar els masos de les Planes amb els molins de la Vall, en especial, amb el Molí del Racó.

Camí de la Font del Gallarí

Una marrada del Camí de la Font

 

 

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *