El Grau de la Pedrola, entre Alforja i la Mussara

Potser és agosarat dir-ne Grau i, de ben segur encara més, anomenar-lo de la Pedrola. Però certament era un camí, pels vestigis que es troben en la obaga del Bosc del Juncosa. El camí guanya el cingle roig, i comunica dos antics camins: va del Camí vell d’Alforja a la Mussara fins a trobar el Camí de les Cingles. A mig recorregut, es troba un fontinyol en forma de petit tollet que mana entre la roca de gresos vermells.

Comentava en Joan Josep Estivill que l’amo del Mas del Puço del Cingle anava a treballar a unes mines del terme de Riudecols i que devia pujar i baixar per algun camí per tal d’anar a Alforja. Aquest camí pot ser una possibilitat, doncs permet baixar del mas al camí d’Alforja sense fer massa retomb.

Al capdamunt del grau, un lleu empedrat i marge de pedra donen una mica de caràcter al camí. Enmig del Bosc del Juncosa, el arbres envellits, els troncs secs i els nous rebrots dificulten els pas i fan que el lleu solc que seguia el camí  esdevingui poc marcat.

Ja al capdamunt, no sé si al mateix Camí de les Cingles o en algun rastre que hi va paral·lel, es podia anar cap al Mas del Puço (o del Pucet) per aquest camó, o cap els horts del mas que es troben allà a la propera Font de la Pedrola.

El mateix camí devia portar al capdamunt del Pla de la Mola. Comentava uns dies enrere en Josep Maria Balanyà, que havia vist un rastre de camí que pujava per un dels portells que es veuen sobre la zona dels horts. Podria ser la continuació del Grau de la Pedrola, que haurem de completar properament.

Quasi al capdamunt del grauet

El Cingle de l’Agostenc, sobre el barranc d’en Fort

Una petita surgència en una roca enmig del Bosc del Juncosa

Una filada de perdre delimita el tollet de la font

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *