El grau de les Guilletes i el grau d’en Voltes

Les Guilletes és una partida del terme d’Alforja, al peu de la paret de la cinglera blanca i roja de les Muntanyes de Prades que mira al Camp. És per allà el barranc de la Font del Bosc i la rasa de l’Esquerrer.

El grau de les Guilletes hi puja per anar a buscar el Camí Vell d’Alforja a la Mussara, allà al peu del cingle roig. El Grau d’en Voltes puja cap a la Mola, per un petit pas en el cingle de l’Agostenc, ja dins el terme de la Mussara.

Els dos camins estan força oblidats. A diferència del camí vell, força malmés i afectat per incendis i la posterior revegetació espontània que l’ha cobert amb força, aquests passos no els ha afectat el foc. Pugen de forma franca, sostinguda. Delimitats a estones per marges, i ben marcats. Per sort hom hi pot passar maldant entre la vegetació que l’ha envaït.

D’acord amb Jerkout, del blog Trossejant, no penjaré el croquis del traçat, ja que n’hem constatat que per aquesta zona les motos no respecten els camins. Penso que és un problema d’una societat que poc valora en seu passat i sols busca el plaer immediat com en qualsevol parc temàtic. En un altre bloc que sostinc (Racons de món) se’m va dir que no era bo divulgar certes belleses, ja que els visitants ho embrutaven. Creia que era més alt el valor del coneixement que l’emprempta d’algun irresponsable. I estava equivocat.

 

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *