Viuet o Viu de Barravés

Viuet és un llogarret ubicat a la Vall de Barravés i que pertany al terme municipal del Pont de Suert. El topònim de Viu és força comú en la Ribagorça, com el proper Viu de Llevata,  o el Viu de Foradada, ja en la conca de l’Éssera. Al Sobrarbe també es troba el Viu de Linás.

Viuet es troba situat a certa alçada respecte a la Noguera Ribagorçana, sobre uns relleus al recer d’una afilada paret calcària que el protegeix del sempre dur vent del nord, en un paisatge dominat per les pastures, els matollars i alguna escadussera roureda.

El camí d’accés natural era a través d’una porta natural que s’obre en les parets calcàries que es troben a tocar del riu Noguera, les Roques de Sentís, encara que actualment aquesta porta es troba tancada per una explotació ramadera. El camí assenyalat és, en una primera part, una drecera més directa cap a Viuet fins assolir, a mitja alçada ja, el camí antic, vorejat per restes de les espones i amb algun gran roure que n’assenyalen l’itinerari.

El poble, com el camí, roman tristament oblidat.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Viuet o Viu de Barravés

  1. Joan Josep diu:

    sempre que hi passo m’ho miro des de la carretera, però només miro, i de lluny….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *