El CEL a la revista Empelt de Maestrat Viu

Ja ha sortit l’edició impresa del número 5 de la revista Empelt. Revista de lletres i humanitats del Maestrat, dirigida per Vicent Sanz i que edita Maestrat Viu.

En este número, Albert Aragonés publica l’article «La literatura del Maestrat en el web Beabà i la revista beCEroLes del CEL», on repassa les activitats de difusió literària de la nostra associació.

A més a més, es poden llegir articles de Fàtima Agut i Clausell sobre el teatre al Maestrat, de Vicent Josep Escartí sobre el poeta Carles Gassulla d’Ursino (1674-1745) i de Rafael Roca sobre els escriptors de la Renaixença i el Maestrat, els quals van participar en la taula redona “El Maestrat literari: tradició o modernitat?”

Tanquen la revista dos rutes literàries, una d’Òscar Pérez Sivestre, en motiu del centenari  del poema Seidia (1920) i l’altra de d’Ainer Monferrer-Palmer sobre Vicent Andrés Estellés a Peníscola; i tres ressenyes, la primera de Josep Manuel San Abdón sobre la nova edició de Seidia (Benicarló: Onada, 2021),la segona de Carles Lluch sobre la novel·la Màxima discreció (Barcelona: Saldonar, 2015), de de Vicent Arnau Sanz, i per últim la ressenya de Josep Meseguer-Carbó sobre el recull Literatura oral a Faió, Favara, Maella i Nonasp (Calaceit: ASCUMA, 2010), de Carme Oriol, Pere Navarro i Mònica Sales.

 

Més informació:

Empelt, núm. 5. Maestrat Viu (18/11/2022)

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en CEL, Maestrat, publicacions, trobades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.