Maestrat Viu atorga a Lluís Gimeno Betí el Premi Carles Salvador 2020

El lingüista Lluís Gimeno Betí ha estat guardonat amb el Premi Carles Salvador dels Premis Maestrat Viu 2020 per la seua llarga trajectòria en l’estudi de la llengua i més concretament per la contribució a l’estudi de la història lingüística i el lèxic del Maestrat.

Lluís Gimeno Betí (Castelló de la Plana, 1948) és doctor en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona i catedràtic jubilat de la Universitat Jaume I de la seua ciutat natal.

Ha publicat, entre d’altres, dels llibres Estudi lingüístic dels parlars de les comarques del nord de Castelló (Societat Castellonenca de Cultura, 1994), Atles Lingüístic de la diòcesi de Tortosa (IEC, 1997) i El Maestrat i els Ports de Morella: una història lingüística (Onada, 2018).

Font:
Lluís Gimeno i Canal 56, premis d’honor Maestrat Viu 2020. Maestrat Viu (16-7-2020).

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en homenatges, Maestrat, premis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.