Al brancal

El projecte «al brancal» és un projecte d’un grup de tres estudiants de la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona, en la matèria de Lingüística Aplicada Catalana, que vol promoure i donar a conèixer a la ciutat de Barcelona la riquesa lingüística que aplega la llengua catalana.

El web del projecte inclou un itinerari gastronòmic interdialectal (directori de locals), un rebost de paraules (amb vocabularis dialectals), un repositori d’activitats (sopes de lletres, etc.) i l’enllaç a una botiga on es poden comprar bosses de roba, tot presentat amb un disseny exquisit.

Més informació:

J. JOAQUIM BUJ. “La gastronomia i el lèxic, nexe per difondre el tortosí“. Diari de Tarragona (20-7-2020).

 

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en webs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.