Els parlars valencians, de Vicent Beltran Calvo i Carles Segura-Llopes

Els parlars valencians
Vicent Beltran Calvo, Carles Segura-Llopes
València: Universitat de València, 2017.
ISBN: 978-84-9134-010-2
Format: 14 x 20,8 cm.
Pàgines: 396

Vicent Beltran Calvo i Carles Segura-Llopes, professors titulars del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, presenten el  el resultat d’un treball de camp amb enquestes dialectològiques fetes a informants de més de 250 localitats de la geografia valenciana, que ha obtingut el Premi IEC de Lexicografia i Onomàstica Joan Coromines 2017.

L’obra s’organitza en quatre parts: la primera mostra una visió general de les característiques dels parlars descrits; en el segon apartat es classifica i descriu cadascuna de les varietats estudiades; la tercera és una monografia dialectal, que inclou la fonètica, la morfosintaxi i el lèxic; i l´’ultima és atles lingüístic, amb 56 mapes a tot color.


mapa 47. Pimentó

Font: Publicacions de la Universitat de València.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en estudis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.