Crònica de la Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l’Ebre

El dimecres 24 de maig es va celebrar la Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l’Ebre promoguda pels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre i organitzada per la Direcció General de Política Lingüística.

Va obrir la jornada el director dels Serveis Territorials de Cultura, Ferran Bladé Pujol.

 

La primera comunicació de la jornada va anar a càrrec d’Albert Aragonés, que va parlar sobre el  “Model de llengua dels mitjans de comunicació oralsa les Terres de l’Ebre”.

IMG_0826 copia

 

A continuació va intervindre Carles M. Castellà, amb una comunicació molt aplaudida: “Los periodistes patixen. El tortosí, la morfologianormativa i l’adequació”.

 

Després del descans, va arribar el torn de Mònica Montserrat Grau, que va parlar de les “Manifestacions del tortosí en l’àmbit nacional”.

 

En acabat es va presentar la comunicació “Quin lèxic llegim i sentim? Dels mitjans locals alssupracomarcals”, a càrrec d’Àngela Buj Alfara.

 

Per últim, Jordi Duran i Suàrez va parlar sobre “El llenguatge periodístic ebrenc en els mitjans digitals”.

 

Com a cloenda, després que Joan Abril Español presentés unes conclusions de la jornada, Sílvia Tejedor Barrios, presidenta del Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre, va tancar l’acte amb unes reflexions.

 

Per més detalls, vegeu la crònica següent: Crònica de la Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l’Ebre. DG Política Lingüísitca Terres de l’Ebre (s. d.).

 

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta, trobades, xarrades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.