Lingüistes pel carrer

 

Carrer d'Alcover i Moll, a Tortosa (Baix Ebre)

L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) ha concedit al Centre d’Estudis Lingüístics i Literaris de les comarques centrals dels PPCC (CEL) i a la Societat d’Onomàsticauns dels ajuts de la XI Convocatòria d’ajuts a projectes d’investigació o de difusió cultural de l’Institut Ramon Muntaner al projecte conjunt Lingüistes pel carrer (Coneixement, divulgació i valoració dels nostres lingüistes en el nomenclàtor urbà).

El projecte parteix d’un interès per contribuir a la cohesió cultural entre els diferents territoris de la llengua catalana i pretén difondre i popularitzar els nostres lingüistes a partir d’uns elements tan senzills, quotidians, i alhora tan personals i universals, com són els noms dels carrers. Per això, vol combinar la història de la cultura, en aquest cas referida a la història de la llengua, amb una difusió del valor patrimonial que mostren les vies urbanes vers la nostra història lingüística. En aquest cas, aquesta vàlua es fixa en el nom d’estudiosos que han tengut una aportació important en l’estudi de la gramàtica i la lexicografia catalanes.

 

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en estudis, LxC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.