Esteve Valls guanya la V Beca Joan Veny, convocada per l’Institut Ramon Muntaner

El projecte “La incidència de l’efecte frontera en l’autonomització de la llengua a la cruïlla catalanoaragonesa”, del filòleg Esteve Valls, ha guanyat la V Beca Joan Veny, convocada per l’Institut Ramon Muntaner amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El projecte tracta de l’impacte de la frontera administrativa en l’evolució del català a banda i banda de la Franja. Valls vol demostrar que la pèrdua dels trets lingüístics propis de la Franja, es deu més a la pressió de la llengua castellana que no pas la catalana.

Esteve Valls, professor de la Universitat de Barcelona, té ara un termini de dos anys per a realitzar la seva investigació i poder rebre els 6.000 euros amb què està dotada la beca.

Enhorabona!

 

Fonts:

Un projecte per estudiar l’evolució del català a la cruïlla catalanoaragonesa guanya la V Beca Joan Veny de l’Institut Ramon Muntaner. Institut Ramon Muntaner (20/01/2016).

ACN. Un projecte d’estudi sobre el català a la Franja guanya la V Beca Joan Veny de l’Institut Ramon Muntaner. La Vanguardia (20/01/2016).

EFE . Un estudio sobre el catalán en la Franja gana la V Beca Joan Veny”. El Periódico de Aragón (20/01/2016).

 

 

Share and Enjoy

Comments are closed.