Web de promoció de la publicació d’un llibre inèdit de Joan Moreira

La família de Joan Moreira té preparada l’edició d’un llibre inèdit del folklorista tortosí Joan Moreira. Es tracta de Del bon humor tortosí o L’exhaltació dels humils, un llibre que Moreira va acabar de redactar dies abans de la seua mort, l’any 1951, i que té un interès extraordinari.

Per aquest motiu han creat una pàgina web amb una breu biografia de Moreira, amb nombroses fotografies inèdites, una ressenya de la seua obra més coneguda, Del folklore tortosí, i tots els detalls sobre la possible publicació del llibre inèdit.

En esta secció, entre altres coses, podem llegir els criteris d’edició, l’Introit breu original i un tast d’alguns dels capítols: La Balladora, Sés i exemples de la primera part, una llista de gairebé 3.000 malnoms tortosins presentats en estrofes fetes a imitació de composicions populars o de poetes cèlebres.

Trobareu tota la informació a http://www.joanmoreira.tk/

 

Enhorabona per la iniciativa.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en webs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.