Nova edició crítica de Los col·loquis de Despuig

Cristòfol Despuig
Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa
Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat
Primera edició: octubre de 2011
ISBN: 978-84-9883-435-2
Nombre de pàgines: 192
Col·leció: Textos i Estudis de Cultura Catalana; 172

 

Enric Querol i Josep Solervicens acaben de publicar una nova edició crítica de Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, de Cristòfol Despuig.

Aquesta nova edició publicada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa es basa en dos testimonis complets del text (el ms. B-20 de l’AHCB i l’ed. de Fidel Fita de 1887) i tres més de fragmentaris (copiats per Josep Torner, Jeroni Pujades i Francesc Martorell, al segle XVII).

A més a més d’una introducció, amb dades actualitzades sobre l’autor i l’obra, i l’ampliació de les notes aclaridores a peu de pàgina, també trobem un índex onomàstic de noms de persona molt útil.

Sens dubte, aquesta edició passa a ser a partir d’ara a l’edició de referència obligada d’aquesta obra cabdal de la literatura catalana del Renaixement.

 

Font: Marató de Los col·loquis de Despuig.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en literatura, publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.