Joan Casas, guanyador del Premi de biografies, autobiografies, memòries i dietaris Rovira i Virgili

27 Novembre, 2009 20:00
Publicat per 5sentits, Tardor literària

Benvinguts al Bloc de la Tardor!

Avui tenim una altra especial comanda, i és que hem d’anunciar-vos el guanyador del 20è Premi de biografies, autobiografies, memòries i dietaris Rovira i Virgili.

El jurat, format per Vicent Alonso, Josep Piera, Agustí Pons, Olga Xirinacs i Ramon Marrugat, ha atorgat el premi a l'obra Amb la terra a la cintura, de Joan Casas Fuster.

Tot seguit podreu escoltar el veredicte, amb música de fons de Liquid Note Project.

 

El guanyador: Des de 1976 ha escrit narrativa, poesia i teatre i ha obtingut per la seva obra uns quants guardons prestigiosos en cadascuna d’aquestes especialitats. Algunes de les peces teatrals que ha escrit han estat traduïdes a diverses llengües i estrenades a racons de mig món, en llocs de vegades impronunciables.

Té així mateix una extensíssima obra com a traductor literari, que últimament s’ha centrat força en el grec modern i en acostar al català l’obra del poeta Iannis Ritsos. Aquest aspecte del seu treball també ha estat guardonat amb premis.

A la darreria dels anys vuitanta va afegir als seus oficis el de crític teatral, que va exercir en diferents mitjans i que el va portar a dirigir publicacions com Pausa, la revista de la Sala Beckett, a la dècada dels noranta, i últimament Estudis Escènics, de l’Institut del Teatre de Barcelona, casa on també fa de professor de Teoria i Història de les Arts Escèniques.

 

L'obra premiada: De manera intermitent ha anat acumulant, des dels anys vuitanta, milers de pàgines d’anotacions diàries, sobretot en les èpoques de sequera creativa. El llibre que ha obtingut el premi Rovira i Virgili, Amb la terra a la cintura,  és una selecció de materials del seu dietari de 1997 i el primer tast que es publicarà d’aquesta escriptura fins ara oculta.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs

Vine a la Nit dels Premis!

27 Novembre, 2009 17:23
Publicat per 5sentits, Fulles de tardor

Demà dissabte a les 21 h al Teatre Metropol esteu tots convidats a la Nit dels Premis!

Podeu assistir-hi gratuïtament demanant una entrada al mateix Teatre. I us dic que enguany no teniu cap excusa per no assistir-hi: hi haurà piscolabis per a tothom, repartiran llibres gratuïtament, la banda sonora anirà a càrrec del violista Pere Nolasc Plana i el pianista Conrad Setó, i l'actriu Josepa Urbano donarà veu a uns fragments de textos molt especials. Quins? Doncs els dels GUANYADORS dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona!!!! Hi faltaràs?

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs