
Hi ha països i ciutats preocupats per la seva marca. N’hi ha que gasten molts diners en impulsar-ne una de positiva per poder ser vistos com un punt del planeta atractiu per viure-hi, per generar oportunitats, per invertir . En definitiva, per comptar al món i obrir-se a noves perspectives.
Encara més necessari i urgent és engegar un procés d’aquestes característiques quan la població o el país tenen una imatge negativa que allunya les seves possibilitats de futur
Diguem sincerament i sense enganyar-nos que aquest és el cas de Flix en aquests moments . No passem un bon moment. I no és hora de buscar responsables ni responsabilitats però no ha estat culpa dels flixancos precisament.
Quan passa això, el que convé és ser-ne conscients, no enganyar-se i confegir una estratègia per sortir de l’atzucac. I desprès actuar.
Estic convençut que una de les possibilitats de Flix és apostar per una marca positiva relacionada amb el medi ambient, la lluita contra el canvi climàtic i l’energia renovable. Per això proposem “ Flix 100 % renovable “ i que ens hi posem de seguida perquè això vol dir moltes coses, inversions, hàbits nous, negociacions amb administracions catalanes i espanyoles, contactes amb sectors empresarials començant pels que ja són a Flix però anant a buscar-ne altres que poden venir i llocs de treball.
El canvi – que no tancament – de la Nuclear d’Ascó , l’aposta que podem fer per energia solar i eòlica, per l’emmagatzematge d’energia en bateries i/o hidrogen ens ha d’esperonar a introduir-nos en aquest sector net i de futur.
Si fem això estarà justificat que demanem l’extensió de “ Reserva de la Biosfera” que ara encara no tenim i que la Reserva de Sebes adquireixi més importància internacional.
Una feinada perquè tot això és molt ambiciós i necessita de molta feina de molta gent. Però possible. N’estic segur. Si no fos així no m’hi posaria. En canvi penso posar-m’hi. Millor dir, com es pot veure aquests dies ja m’hi he posat i lluitaré perquè sigui assumit per tothom.
Perquè Flix té futur
Quant a XAVIER SABATE IBARZ
Nascut a Flix (Ribera d'Ebre) el 7 de juliol de 1953, sóc Llicenciat en Filologia Catalana i mestre.
He treballat: al camp des de petit totes les vacances d'estiu i d'hivern, també he fet de manobre, de carter, de repartidor de diaris i fotos a la Costa Daurada, de mosso de magatzem descarregant camions, d'administratiu en una empresa constructora, de mestre durant deu anys - quatre dels qual vaig compaginar amb els estudis nocturns de Filologia Catalana - i tres anys al Port de Barcelona – 90-93 - durant els quals es va desenvolupar la transformació del Port Vell i la preparació per als Jocs Olímpics del 92 i on he reingressat a finals de 2015.
Vaig iniciar el meu compromís social i polític amb el sindicalisme d'ensenyament essent un dels fundadors de la USTEC i de la UCSTE, dels Moviments de renovació pedagògica i també un dels impulsors de la primera escola en català a Tarragona – el col.legi PAX - el 1975 quan encara vivia el dictador Franco . Em vaig integrar a l’Assemblea de Catalunya el 1975 i vaig participar en el procés de constitució del Partit dels Socialistes de Catalunya, al qual em vaig afiliar el 10 de desembre de 1976.
Sóc també afiliat a la UGT; soci de diverses entitats culturals i ciutadanes com la Cooperativa Obrera, Omnium Cultural durant vnt anys fins que m’he donat de baixa al març del 2020, el Centre d’Aragó a Tarragona; humanitàries com la Creu Roja i Green Peace o donant habitual de sang i esportives com el Nàstic, del Col·lectiu per un Model Energètic Social (CMES), del Fòrum Ecològic, del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE)
He estat regidor de l’Ajuntament de Tarragona, al govern del 1983 al 1989, posant en marxa, entre altres, l'Institut Municipal de Serveis Socials. I a l’oposició fins al 2003. Vaig ser senador del 1986 al 1989 i diputat al Congrés per Tarragona des del 1993 fins el 2004. El 7 de gener del 2004 vaig ser nomenat delegat a Tarragona del Govern presidit per Pasqual Maragall. Ell mateix em va nomenar el 13 de maig del 2006 Conseller de Governació i Administracions Públiques, càrrec que vaig exercir fins al final de la legislatura. He fet de diputat al Parlament de Catalunya 2012-2015, exercint de portaveu del PSC a Interior, Energia i Cultura, presidint el Grup els darrers compassos de la legislatura 2010-2012 i presidint la Comissió d’Ensenyament i Universitats. He tornat a activitats professionals al Port de Barcelona en el camp de la Transició Energètica però el meu compromís social i cívic continua ara presentant-me com a cap de llista de UNITAT PER FLIX a les properes eleccions municipals del 26 de maig de 2019.
He estat 1r. secretari de la Federació XVII del PSC-Camp de Tarragona des del 1.996 fins al 13 de juny de 2011.
M’interessen els principals problemes de la humanitat: l'economia, l’emigració, les desigualtats socials, el canvi climàtic, el medi ambient, l'energia i altres temes més propers: El Camp de Tarragona i la ciutat que li dóna nom que és on resideixo des de l'any 1.970; l’ús i el present i el futur de la llengua catalana que és el principal tret que ens identifica com a nació. Per això em vaig llicenciar en filologia catalana i vaig adoptar com a compromís cívic impulsar la normalització lingüística a l'ensenyament i a la resta d’àmbits socials. Per això també he exercit com a voluntari lingüístic.
He reprès els estudis de piano i canto amb la Coral de la Universitat Rovira i Virgili http://www.coralurv.net. Els assajos de cada dilluns no me'ls perdo per res del món. També faig castells amb regularitat amb la colla Xiquets de Tarragona http://www.xiquetsdetarragona.cat/. És a dir, sóc matalasser. Tres dies a la setmana faig esport i de tant en tant m'atreveixo amb la mitja marató de Tarragona http://www.atletisme.cat/classificacions/tarragona/res2011g_2.htm .
Darrerament he intensificat la meva lluita ecologista i a favor de les energies renovables i estic enfrascat en diversos projectes i col.lectius: he fundat el Fòrum Ecològic @Forum_ecologic i www.forumecologic.cat i formo part del CMES http://cmescollective.org/ que per a mi és un honor
Em podeu trobar a la xarxa a www.xaviersabate.cat , al facebook http://www.facebook.com/xsabateibarz i al twitter @xaviersabate
Aquesta entrada ha esta publicada en
General. Afegeix a les adreces d'interès l'
enllaç permanent.