Quant a

Nascut a Flix (Ribera d’Ebre) el 7 de juliol de 1953, sóc Llicenciat en Filologia Catalana i mestre.

He desenvolupat múltiples feines abans de dedicar-me a la política: al Camp des de petit totes les vacances d’estiu i d’hivern, també he fet de manobre, de carter, de repartidor de diaris i fotos a la Costa Daurada, de mosso de magatzem descarregant camions, d’administratiu en una empresa constructora, de mestre durant deu anys – quatre dels qual vaig compaginar amb els estudis nocturns de Filologia Catalana – i tres anys al Port de Barcelona – 90-93 – durant els quals es va desenvolupar la transformació del Port Vell i la preparació per als Jocs Olímpics del 92.

Vaig iniciar el meu compromís social i polític amb el sindicalisme d’ensenyament essent un dels fundadors de la Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC i de la UCSTE i també un dels fundadors de la primera escola en català a Tarragona al 1975 quan encara vivia el dictador Franco – el col.legi PAX -. Des d’allí vaig col.laborar en el moviment del Col·lectiu d’Escoles per l’Escola Pública Catalana (CEPEPC). També vaig col.laborar en l’organització de quatre edicions de l’Esola d’Estiu del Camp de Tarragona per a mestres i en le Moviment de Renovació Pedagògica.

He col.laborat econòmicament en la sortida o el manteniment de publicacions en català com el diari AVUI amb dues accions comprades a terminis, el setmanari MESTRAL a Reus ja desaparegut, en la sortida de la crisi de la Llibreria de la Rambla, iniciativa catalanista de la ciutat que aixoplugà multitud d’actes culturals i reivindicatius durant la dictadura. I alguna altra que prefereixo no recordar.

Em vaig integrar a l’Assemblea de Catalunya el 1975 i vaig participar en el procés de constitució del Partit dels Socialistes de Catalunya, al qual em vaig afiliar el 10 de desembre de 1976.

Sóc també afiliat a la UGT; soci de diverses entitats culturals i ciutadanes com Omnium Cultural, la Cooperativa Obrera de Tarragona, la Reial Societat Arqueològica tarraconense i els Centres d’Aragó i de Galícia a Tarragona; humanitàries com la Creu Roja o donant habitual de sang. I esportives com el Nàstic i el Club Volei de Sant Pere i Sant Pau, Associació Ateneu Republicà de Tarragona i de l’Associació Dones i Homes per la Igualtat i el desenvolupament. I de la Colla castellera dels Xiquets de Tarragona

He estat regidor de l’Ajuntament de Tarragona, al govern del 1983 al 1989, posant en marxa, entre altres, l’Institut Municipal de Serveis Socials. I a l’oposició fins al 2003. Vaig ser senador del 1986 al 1989 i diputat al Congrés per Tarragona des del 1993 fins el 2004. El 7 de gener del 2004 vaig ser nomenat delegat a Tarragona del Govern presidit per Pasqual Maragall. Ell mateix em va nomenar el 15 de maig del 2006 Conseller de Governació i Administracions Públiques, càrrec que vaig exercir fins al final de la legislatura. Ara faig de diputat al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Tarragona, exerceixo de portaveu del PSC a Interior i presideixo la Comissió d’Ensenyament i Universitats.

He estat 1r. secretari de la Federació XVII del PSC-Camp de Tarragona des del 1.996 fins al 13 de juny de 2011.

M’interessen els principals problemes de la humanitat: l’economia, l’emigració, les desigualtats socials, el medi ambient, l’energia i altres temes més propers: El Camp de Tarragona i la ciutat que li dóna nom que és la meva des de l’any 1.970; l’ús i el present i el futur de la llengua catalana que és el principal tret que ens identifica com a nació. Per això em vaig llicenciar en filologia catalana i vaig adoptar com a compromís cívic impulsar la normalització lingüística a l’ensenyament i a la resta d’àmbits socials. Per això també sóc voluntari lingüístic.

He reprès els estudis de piano i canto amb la Coral de la Universitat Rovira i Virgili http://www.coralurv.org/. Els assajos de cada dilluns no me’ls perdo per res del món. També faig castells amb regularitat amb la colla Xiquets de Tarragona http://www.xiquetsdetarragona.cat/. És a dir, sóc matalasser. Tres dies a la setmana faig esport. El novembre de 2011 em vaig atrevir amb la mitja marató de Tarragona http://www.atletisme.cat/classificacions/tarragona/res2011g_2.htm i ara estic preparant la del 2013

Em podeu trobar a la xarxa a www.xaviersabate.cat , al facebook http://www.facebook.com/xsabateibarz i al twitter @xaviersabate

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *