Reflexió - Les campanes - 17.05.12

17 Maig, 2012 15:26
Publicat per evacp, Reflexions Personals

Ara feia segles que no entrava al meu blog i m'ha fet gràcia llegir tots els articles que vaig escriure al 2007 & 2008!!!!!! sembla mentida com passa el temps!
 
Suposo que sempre seguim camins diferents però de tant en tant va bé tornar a la reflexió!
 
Aquí deixo aquesta reflexió que vaig trobar amb aquest llibre i la qual em va agradar tant que sempre intento escoltar les campanes de la consciència.
 
 
LES CAMPANES DE LA CONSCIÈNCIA
(del llibre "Cap a la pau interior")
En la tradició budista, les campanes dels temples tenen la funció de recordar que cal que siguem conscients del moment present. Cada vegada que sentim una campana, els budistes callem, apartem qualsevol pensament de la nostra ment, prenem una actitud introspectiva, agafem aire, el deixem anar i somriem. Quan sentim una campana ho deixem tot uns instants i ens concentrem en la nostra respiració. De vegades, repetim aquest vers:

Escolta, escolta.
Aquest so deliciós em transporta al meu jo autèntic.

En agafar aire, diem: "Escolta, escolta", i en dixar-lo anar, repetim:
"aquest so deliciós em transporta al meu jo autèntic".
Des que visc a Occident no sento massa campanes budistes però afortunadament Europa és plena d'esglésies que també tenen aquest elements.
..............................

Sempre que vaig a Suïssa per participar en alguna conferència, les campanes de les esglésies m'ajuden a prendre consciència del present. Quan sonen , faig callar tots els qui participen a la conferència i plegats sentim el so que emeten: aquesta experiència superar fins i tot la conferència en si.
Quan sentim les campanes, aturem la nostra activitat, ens centrem en la respiració i som capaços de percebre els miracle que la vida ens ofereix: les flors, els infants, els sons harmoniosos......
Adoptar una actitud introspectiva afavoreix que siguem conscients del present.

Un bon dia, a Berkeley, vaig proposar a alumnes i professors d ela Universitat de Califòrnia que, cada vegada que sonés la campa del campus, tothom s'aturés i posés en pràctica la respiració conscient. El repte era que tothom gaudís uns instants de l'alegria de ser viu. No és bo que visquem amb presses: hem d'aprendre a gaudir el bell so de les campanes, siguin d'esglésies o d'escoles, i a ser conscients que ens pot rescatar de la rutina.

Si teniu una campana a casa, la podeu utilitzar per aprendre a respirar i somriure el so de fons. Però no cal que la porteu a la feina: qualsevol so ens pot ajudar a recordar que ens hem d'aturar uns instants aper gaudir del present.

Fins i tot els elements que no sonen, com ara un raig de sol que entra per la finestra, poden fer la funció de campana de la consciència, que ens recorda que cal que adoptem una actitud introspectiva, que respirarem, somriguem i visquem el present amb plenitud. 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

un conte del bucay!! el meu amic!!

26 Agost, 2009 12:41
Publicat per evacp, Reflexions Personals

—¿Te cuento un cuento? En un lejano país había un señor feudal, cuyo poderío sólo era equiparable a su crueldad.En su territorio imperaba su ley y a los campesinos les estaba prohibido hasta mencionar su nombre. El pueblo vivía oprimido por los alguaciles que él designaba y agobiado por los recaudadores de impuestos, que les quitaban las pocas monedas que podían obtener vendiendo sus cosechas, sus vinos o sus trabajos manuales.

Nolav, que así se llamaba el señor, tenía un poderoso ejército del que cada tanto surgían algunos jóvenes oficiales que intentaban algún motín para derrocarlo... Pero el Tirano doblegaba todos esos intentos a sangre y fuego.   ..........  (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Bon dia Bloc

26 Agost, 2009 12:33
Publicat per evacp, Reflexions Personals

Sembla que et tingui abandonat, no?? Bé, la veritat és que si!! Una mica!! Suposo que intento cuidar més a l'altre i això fa que no pugui estar per tu!!  

Avui es un dia especial o era! No sé com definir-lo o com sentir-lo!! És una data que no s'oblida fàcilment!! El 26 d'agost ......

 (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Un conte per reflexionar!

14 Octubre, 2008 10:33
Publicat per evacp, Reflexions Personals

Fa dies que no escric al meu bloc! suposo que l'estiu no presta per escriure! i ara que ja tornem a la rutina del dia a dia, et fa tornar a activar les teves activitats que has deixat una mica de banda!

Ara m'estic llegint un altre llibre de bucay! "20 passos cap endavant"!! aquest llibre segueix amb la mateixa línea que la resta i m'agrada! a cada capítol et trobes un conte i una reflexió per fer-te a tu mateixa!

Crec que aquests llibres t'ajuden a reflexionar sobre la teva vida i sobre com reacciones davant de les coses que et passen! i sobretot el que més diria, t'ajuda a mirar el camí d'una altra manera! i t'ajuda a créixer com a persona! 

 (Segueix)

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

La frase del dia!!

28 Juliol, 2008 16:48
Publicat per evacp, Reflexions Personals

La felicitat de la parella té tres grans secrets:

Aprendre a escollir,

aprendre a construir i aprendre a corregir.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Moments tontets davant la pantalla

28 Juliol, 2008 16:32
Publicat per evacp, Reflexions Personals

 Holes bloquet!! Fa dies que et miro i em dic que he d'escriure però els dies passen volant i així vaig dient "demà!!! Segur que si"!!!  Em falta inspiració o més aviat deu ser la calor aquesta que no et deixa reflexionar!! Em passen molts temes pel cap però després és hora de posar-me a escriure i no en tinc ganes!!   (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Maneres d'afrontar la vida!

09 Maig, 2008 17:39
Publicat per evacp, Reflexions Personals

  Un dels altres contes que em van fer reflexionar bastant va ser aquest que posaré!!

Els estats d'ànims de les persones influeixen moltíssim al llarg del seu camí! Aquests dies mentres estava a  l'hospital amb la meva mare he pogut observar molta gent.  (no era res greu, una petita operació!)

Mentre observa aquella planta, vaig veure tot tipus de persones les quals tenien el  mateix objectiu, lluitar i seguir el seu camí! Gent optimista i altra de pessimista!! Realment quan estàs per aquests llocs te'n dones compte de la realitat de la vida, avui estàs bé i demà et trobes al llit d'un hospital lluitant per alguna cosa en concret.

Aquests dies pensava, ara estic bé i sóc forta perquè vaig d'acompanyant però potser algun dia els papers canvien i em trobo amb aquell llit tant fred!! Les hores mortes que passes als hospitals et fan reflexionar molt i et passen massa coses negatives pel cap!! Sort que son moments puntuals perquè sinó malament!!

Crec que les coses s'han d'intentar agafar amb optimisme i amb ganes de lluitar perquè el teu propi estat d'ànim et marca el camí.

Bé, vaig a posar aquest conte que és molt maco!

 (Segueix)

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Un conte per reflexionar!

09 Maig, 2008 11:06
Publicat per evacp, Reflexions Personals

Aquests dies he estat llegint al meu autor preferit i em va agradar molt aquest conte i avui l'he volgut posar al meu bloc.

Aquest conte dona molt a la reflexió!! A mi m'ha fet pensar molt amb una amiga meva, la història no té res a veure però et fa pensar quan intentes ajudar amb algú i aquesta persona no es deixa.

 (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Frases que m'agraden!!

25 Abril, 2008 16:11
Publicat per evacp, Frases interessants

Fa poc em vaig comprar un llibre que és diu "Els colors de la vida" em va sorprendre ja que és un recull de pensaments personals però aquests estant dividits per apartat de colors! és motl original però sobretot son originals les seves frases; son frases per reflexionar, son molt bones! ara en posaré unes quantes per tal de compartir-les amb le meu bloc.

"L'amor provoca gelosia. I la gelosia acaba amb l'amor que la provoca"

    La gelosia és motl dolenta i pot fer molt de mal a la parella

 "No pots fer que t'esimimin, però et pots fer estimar"

   Aquesta és transparent!

 "Quan algú pateix massa per l'amor que té a l'altre, és que no es té gaire amor a si mateix"

    PSi una cosa he aprés és que si pateixes per amor és que alguna cosa no funciona, les coses són senzilles! "estimes // t'estimen" "lluites // lluiten" és una cosa recíproca!!

 "La carícia és el millor complement del silenci"

    Clar que si!! els silencis son maquíssims si estàs amb una persona que tens molta complicitat 

 "Les lliçons que aprèn la raó no són suficients per al cor"

    Per molt que la raó et digui que aquesta persona no et convé per molts motius fins que el cor no ho veu no hi ha res a         fer.

"Qui s'enforteix amb el primer desegany, amb el segon no pateix dany."

    Crec que de les pròpies experiències s'apren i s'intenta no caure amb el mateix error; les             persones ens fem fortes amb els desaganys.

 "Qui no troba la manera d'estimar-se no troba la manera d'enamorar"

    Si no t'estimes a tu mateix no pots estimar als altres.

"Una dona ben estimada sempre estarà enamorada"

    Clar que si! si t'estimen i t'ho demostren et fan sentir tant bé que vius enamorada

 

PD.: l'Autor d'aquest llibre és l'Antoni Bolinches // "Els Colors de la Vida"

 

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Feliç Sant Jordi Pendonet!!

23 Abril, 2008 12:06
Publicat per evacp, Reflexions Personals

Avui és Sant Jordi!! El dia dels enamorats!!

Ram de roses
I com no, avui li he de dedicar un post amb aquest dia tant especial.

En realitat no necessito tenir un dia especial per dir a la meva parella el que sento ja que afortunadament tots dos som persones que ens agrada demostrar-nos dia a dia el que sentim.

 (Segueix)

4 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

El meu premi DARD!!

22 Abril, 2008 11:09
Publicat per evacp, General

Premi DARDJa tinc un premi!!Gràcies Luci!!!

No sabia que donaven premis pels blocs però trobo que és una gran idea ja que és una manera de motivar una mica més a la gent.

Segons el que m'ha explicat la Luci, aquest premi DARD "és en reconeixement als valors que cada blocaire mostra cada dia en el seu esforç per transmetre valors culturals, ètics, literaris, personals, etc.., que demostra la seva creativitat a través del seu pensament viu que està i roman, innat entre les seves lletres, entre les seves paraules trencades”.

Per tant em fa molta ilu que hagi pensat amb el meu bloc!! ara pel que veig em toca a mi donar el premi DARD als blocaires que per mi s'ho valen. 

Després de pensar una mica amb els blocs que vaig navegant de tant en tant, els hi donaré a:

El primer que donaré serà per ........................L'Alicia

Premi per les seves reflexions tant encertades i que et donen a pensar molt sobre les jugades que ens pot fer la ntra. ment.

El segon i el tercer son per ...................... La Carme i pel  Natxo Rovira

Aquest dos els poso junts perquè tots dos ens mostren l'instint de superació de les persones! son dos blocs plens de sentiment amb els quals demostren que el record de les persones que ens han deixat fa que els sentim més pròxims.

El quart i cinquè els hi donaria a .............. la Luci i a la Brigitte

Aquests son blocs que segueixo i m'agraden! ens mostren el dia a dia i les ntres. preocupacions sobre petits detalls de la vida i altres detalls més importants! en definitiva blocs que es fan sentir propers.

 P.D.: que consti que la enumeració l'he posat per seguir un ordre però tots son igual d'importants!Smile

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Reflexió sobre les amistats!!

09 Abril, 2008 16:45
Publicat per evacp, Reflexions Personals

Últimament he reflexionat molt sobre aquest tema! fa molt anys que tinc uns bons amics, amics d'aquells que pots contar amb els dits de la mà! Sempre havia "galardejat" de tindre'ls i comptar amb ells sempre!! La veritat és que mai m'han fallat però ara ho veig d'un altra perspectiva. 

Veig que el temps, els treballs i les parelles ens han distanciat una mica!! Sempre intento estar en contacte amb ells encara que sigui a la distància però arriba un moment que et planteges que passarà!! penses si realment aquesta amistat durarà per sempre o simplement s'anirà perdent amb el temps.

 (Segueix)

11 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Un vídeo que parla per si sol!!

12 Març, 2008 10:10
Publicat per evacp, General

Ahir em van passar un vídeo que em va impactar! el vaig trobar molt original i crec que parla per si sol, per tant no deixaré cap més comentari. Després vaig entar a la seva web i està molt bé! us la recomano! 

Veig que el vídeo no el puc posar, per tant deixo la seva adreça aquí . El vídeo es diu "PAPAS Y MAMAS"

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Reflexió sobre els blocs! teu o meu?

07 Març, 2008 13:01
Publicat per evacp, General

El bloc és un espai teu o és meu??

L'objectiu d'un bloc se suposa que és per posar les teves reflexions, les teves cosetes, les teves preocupacions o simplement les teves tonteries! En definitiva un lloc teu que el vols compartir amb la resta de gent.

 (Segueix)

4 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Bloc! ja torno a estar aquí!

12 Febrer, 2008 08:14
Publicat per evacp, General

Holess bloc! 

Fa dies que no escric res i em sap greu!! Sempre em dic "d'avui no passa" però van passant els dies i així passen sense escriure res. Això no pot ser!! Avuil la Luci m'ha fet donar-me compte que fa massa dies que no passo per aquí!! em faré pam pam al culet!! jejeje

 (Segueix)

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 
1 2 3  Següent»