ACTE REIVINDICATIU DE LA PLATAFORMA PDF.CAMP A MÓRA LA NOVA: "SUSPENS ALS POLÍTICS"

18 Octubre, 2009 21:29
Publicat per eblanch, General

Ahir, dissabte 17 d'octubre, vaig assistir a l'acte que la "Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat-Camp de Tarragona" va protagonitzar a l'Estació de Móra la Nova. Aquesta plataforma reivindicava, per la línia Ribarroja-Reus el dret a un servei ferroviari de qualitat com del que poden gaudir els usuaris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la recuperació de les estacions, moltes d'elles en estat ruïnós, amb l'increment de les freqüències dels combois de viatgers, i amb la millora de la pròpia infraestructura.

La meva admiració i el meu respecte pel centenar de persones que varen arribar, en tren, des de Reus per a manifestar-se a Móra la Nova, invertint el matí del dissabte en defensar allò que ells creuen. Però, realment, les seves reivindicacions a qui millorarien la vida, als de Reus, o als de la Ribera?, està clar que als últims..., doncs a la concentració no hi havia més que sis o set persones de la comarca, la meitat de Móra la Nova, i l'altra meitat de Móra d'Ebre!!. Qualsevol espectador que s'ho mirés des de fora, pensaria que això no interessa als de la Ribera, i per tant no cal malbaratar recursos materials i humans per millorar la línia ferroviària esmentada!!. Això és el que es podria pensar sense conèixer el transfons local..., m'explicaré..., en primer lloc al meu propi poble "Móra la Nova", no hi va haver cap membre de l'Equip de Govern del senyor Sabanza, ni ell mateix, que s'apropés a l'Estació..., solament va estar-hi present el meu amic Fernando Cantos, regidor a l'oposició. S'ha de dir que tant ell com jo ens en varem assabentar per un amic comú, treballador d'Adif, i membre del sindicat C.G.T., que donava suport a l'acte. Resulta que l'acte va ser comunicat a l'Ajuntament de Móra la Nova, però sembla ser que al meu Ajuntament l'interessa molt més inaugurar passarel·les inútils sobre rius sense aigua, amb tota la parafernalia de cornetes, tambors..., capellà..., i tallada de cinta..., a l'estil "Berlanga" (això és el que va passar el cap de setmana anterior), que donar suport a iniciatives ciutadanes que podrien afavorir la vida dels moranovencs, és vergonyós que ni tan sols es fes un sol pregó per informar als moranovencs d'aquest acte, segurament més d'un convilatà hauria estat present a la convocatòria.

Però la cosa no acaba aquí, segons la Plataforma, resulta que també van ser notificats, i convidats a ser-hi presents la resta d'Ajuntaments amb estació, i el propi Consell Comarcal..., doncs sabeu quants polítics del territori s'hi van apropar...CAP, amb la ja esmentada excepció de F.Cantos.

Aquest és el problema!!, la falta d'implicació dels polítics del territori diu molt sobre el mateix territori..., diu quels ciutadans no són reivindicatius..., ja he dit en algun comentari que la Ribera d'Ebre sembla estar en "coma".

En canvi hi va ser present un Diputat d'ICV, el Sr. Daniel Pi, amb el que vaig estar parlant, i en un moment de la conversa ens va dir que el Pla d'Infraestructures que s'havia presentat feia pocs dies "no estava malament", li varem preguntar el termini, "20 anys" va dir, i quina seria la millora, "un tren cada dues hores"..., vint anys per tenir un tren cada dues hores??, li vaig dir clarament que això era una presa de pel, doncs és mes o menys el que ja tenim amb alguna millora..., això no és el que es demanava en l'acte de la Plataforma!!..., i el curiós és que aquest senyor estava donant suport polític!!. Amb amics així, no ens fan falta enemics!!.

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs