ES BUSCA COMARCA PEL "NO DESENVOLUPAMENT": ..., potser "LA RIBERA D'EBRE"?

04 Octubre, 2009 22:00
Publicat per eblanch, General

Potser hem direu que sóc un malpensat, però la línia d'aconteixements hem porta a ser-ho!. El dijous passat 30/09/2009, el ministre de Foment, José Blanco, va venir a dir que es deixa aparcat el desdoblament de la N420, por los siglos de los siglos..., bé, no va dir exactament això, segons l'agència EFE el ministre va verbalitzar: "la N-420 se convertirá en autovía en Cataluña sólo si la demanda de tráfico y movilidad lo aconseja"..., lo que ve a dir que no es tindrà en compte la necessitat de desenvolupament de la zona, això sí, no hauran estudiat adequadament la necessitat de mobilitat, doncs un senzill estudi els deixaria meridianament clara les desavantatges que pateix la nostra comarca, i la de la Terra Alta, en vers les comarques veïnes.


 N-420 al seu pas per l'Aragó

Repassem les comunicacions ferroviaries i la xarxa de carreteres: 

L'autovia de l'Aragó A68, arribarà al mar per Morella i Vinaròs; El TGV ha frenat la modernització de la resta de la xarxa ferroviària, i a més hem de fer uns 80 Km. per gaudir de les seves avantatges; hem perdut un TALGO i un Tren Estrella pel camí; la N420 fins a Falset sembla feta per Pepe Gotera i Otilio; la C-44 ja s'ha quedat obsoleta, i a més a l'hivern és gelada en alguns dels seus trams; no veiem el desdoblament de l'Eix de l'Ebre per cap lloc...

Al començament he manifestat que malpenso..., en que?, doncs potser si tenim en compte les indústries perilloses que tenim a la nostra comarca, no cal anomenar-les, el macroabocador de Tivissa (i la seva possible ampliació), la planta de tractament de residus i l'abocador de residus barcelonins que l'alcalde de Riba-roja vol instal·lar al seu terme municipal (el punt 19/12/2008), i el que també es podria instal·lar al Pinell de Brai...; i per últim, la gran possibilitat que ens toqui rebre al Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears (ATC)..., tornem amb allò de malpensar..., si tenim en compte tot això..., que potser es fà necessari per un país mantenir un territori amb poques possibilitats de desenvolupament, per a tenir lloc pel que ningú no vol??. Dit en altres paraules..., quines indústries estaran interessades en instal·lar-se al polígon del Molló o de Camposines amb unes comunicacions tan deficients com les que tenim?, potser les que tenen dificultats en posar-se en d'altres polígons?..., o sigui les més brutes o perilloses?...ja veieu perquè malpenso!.

Des d'aquí una idea pel desenvolupament de la Ribera: donat que la A7 ja està en funcionament en el tram Hospitalet I.-Altafulla, i ja que el desdoblament de l'Eix de l'Ebre es farà algun dia, doncs podríem instar que es desdobli la C-44 (Móra la Nova-Hospitalet), menys de 30 Km. i ens portaria a la A7 i l'autopista. També, tal i com diu l'estudi de la Cambra Urbana de Reus, s'hauria de fer arribar al menys fins Móra la Nova la futura línia 4 de rodalies (actualment prevista fins a Les Borges). Donat que Móra la Nova es troba al centre de la comarca, es podrien habilitar autobusos per lligar la línia de rodalies amb tota la comarca.

Ernest Blanch

10 Comentaris | 0 RetroenllaçOs