TAC 12TV

19 Juny, 2009 18:18
Publicat per martivi, General

Ja es una realitat el canal public de tdt de Tarragona, en principi es una bona eina per apropar al ciutadá el dia dia de la ciutat, l´audiencia d´aquestes emisores es  minsa, en rpimer lloc perque no poden ni deuen competir ni amb les publiques ni amb les privades generalacionistes.

Tot mitjá audiovisual, si es vol fer amb una qualitat minima standar, val diners, calen bons equips i encara mes bons professionals, i aixó es car. Mes si tenim en compte, que la direccio del govern central va per la supressió de la publicitat de les emisores publiques, en cap cas, una emisora local aconssegueix l´equlibri financier amb la publicitat, totes son deficitiaries, cal doncs que les administracions que en formen part aboquin calés, i si es fa cas dels professionals aquestes aportacions sempre son insuficients, ja que cada dia surten al mercat nous estris.

Un altre cosa es el control, ens podem fiar de que la majoria del Ple, o sia el Govern, controli ell solet la linea editorial? jo de segur que no, i no ho dic tan sols per el govern de la nostra ciutat, ho dic en general, ja que mani qui mani, es una eina que tothom vol manipular,al seu servei,  cal doncs articular ara al començament, per evitar problemes en un futur, un mecanisme de control i seguiment.Perque, sino, ens trovarem un altre cop, en algun parany, dificil de sortejar, com el dels Jocs del 2017.

Les poblacions que tenen fa temps tv o radios municipals, tenen diferents sistemes de control que van, de, cap o sigui qui mana fa i desfar o conssells mes o menys representatius de la societat civil, no es una solució magica, pero si es fa amb voluntat democratica es pot tenir un instrument de control representant de les diferents corrents i sensibilitats del municipi.

Personalment, crec es la menys dolenta de les possibilitats, opcio que vaig dur a terme durant els meus quatre anys de Regidor de Comunicació del Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (1991-95), es va crear el Conssell Assessor de Canal Blau tv i radio, on i eren també presents destacats periodistes vilanovins de diferentes tendencies, Francesc Escribano,Quico Rafols,Xavier Capdevila, Francesc Marc Alavaro, etc. i va anar prou be,( sensa sou eh ) es una ideia que li passo a la regidora Sra. Floría.

Marti Virgili.

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs