Exposició de Foto Art Digital al Restaurant Les Voltes

27 Juny, 2008 09:58
Publicat per jfk, General

per Jordi Freixa     jfk@tinet.org      www.jordifreixa.com

 

 

 

Pretori i August

Pax Augusta

Porta Triumphalis

Presentació de la primera part d'aquesta exposició

Ateneu de Tarragona (Carrer sant Magi, 4).
Del 3 d’octubre al 4 de novembre de 2007. (De dilluns a divendres, de 17:30 a 21:00 hores).

4 de Octubre de 2007.
El popular, prestigiós artista tarragoní Jordi Freixa i Querol (Tarragona, 1952) exposa a l’Ateneu de Tarragona una magnifica mostra de divuit obres de gran format sota el títol : “Tarragona Romana, patrimoni i història”, realitzades en muntatge artístic i en foto – art digital, on l’autor fa un resum de la història de Tarragona, declarada Patrimoni de la Humanitat, a través dels monuments romans.

En el muntatge fotogràfic fa servir, també, alguns elements moderns de la ciutat i de Roma, així com fets de l’època que marcaren la vida present i futura dels seus habitants, i que abraça des del naixement i mort de Jesús fins a l’època moderna. Dona una suau pinzellada sobre el recalentament de la Terra i del Mare Nostrum com a bressol de la civilització occidental. Aquesta és la sisena exposició que fa el polifacètic i fidel artista, gran admirador de la ciutat.

 

 

 

Presidí l’acte Sandra Coloma Santos, consellera adscrita a l’Àrea de Cultura, Patrimoni i Ensenyament de l’Ajuntament de Tarragona, acompanyada per Albert Vallvé, vice-president de la Diputació; Pere Camarasa, president de l’Ateneu; Francesc Ferrer, vice - president, i Jordi Freixa, l’artista autor de l’exposició de fotografia artística i digital, que destinà l’import de les dos primeres obres venudes a la UNICEF i a l’Associació Espanyola Contra en Càncer. La sala d’actes de l’Ateneu de Tarragona estava plena de gom a gom de socis i tarragonins admiradors de la figura humana i l’obra de Jordi Freixa, que estigué força ovacionat al llarg de l’acte.

Les obres que presenta l’autor en aquesta exposició són: Amfiteatre, La Sagrada Família, Monòlit, Parusia, Tarraco Circus, La Llum del Pare, Naixement de Roma, Naixement de Tàrraco, 28 El principi, La Torre dels Escipions, El Pont del Diable, El mite de Medusa, Lucis triunfhalis, Primavera, Aeròlits,Medusa, Balcó trencat i Les Voltes del Pallol.

Segons Jordi Freixa, aquesta exposició neix com un projecte que, a mig i llarg plac, es proposa arribar a altres ciutats d’Espanya i d’Europa que són Patrimoni de la Humanitat.

 

Aspecte de la sala.

 

UN PERSONATGE POLIFACÈTIC


Jordi Freixa nasqué a Tarragona el 28 de juliol de 1952, i visqué la seva joventut entre les bimil•leràries pedres de la plaça del Fòrum. Cursà els seus estudis al desaparegut col•legi Jaume I i a les acadèmies Tàrraco i sant Pau, on tingué els primers contactes artístics i plàstics amb el professor Miguel Montagut, membre que fou de Reial l’Acadèmia de Belles Arts.

De la mà del seu pare, Josep Freixa, - cantant i músic - als set anys s’inicià en el món musical amb el grup de varietats. Ha desenvolupat treballs artístics musicals, poètics, d’assaig, de teatre, pintura, a la ràdio i la televisió, fins arribar a la seva dedicació actual: la fotografia artística i digital.

Durant el temps que es dedicà a la música gravà dos discs de rok català. Amb aquest motiu, li foren atorgades diferents distincions musicals i poètiques. Fou finalista al festival de Palamós, amb la lletra de la cançó “El vell navegant”.

Als anys noranta presentà un casset titulat “Ballaruca normalitzada” Es tracta d’un treball musical de ball en català seguit d’un vídeo clips amb adaptacions de cançons en català. Tarragona i les seves pedres mil•lenàries eren els protagonistes.

A partir del nou mil•leni, Jordi Freixa edita tres treballs musicals més. Amb l’adveniment de la fotografia digital s’incorpora a aquest món com a fotògraf amb la seva empresa: Casa Freixa – Dalmau, premi del Comerç 2004, Més Tarragona.


Jordi Freixa davant la seva obra,
El Pont del Diable

El 2006 és nominat per al premi International Society of Photografhers (ISP), amb l’obra fotogràfica “Pont del Diable”. Posteriorment li fou atorgada la medalla de bronze al trofeu internacional de l’entitat i es nomenat Dintinguished Member 2007/08, per la qual cosa es pot considerar com un artista amb prestigi internacional.

Admirador de la Setmana Santa tarragonina, ha estat el primer fotògraf en treballar amb les noves tecnologies les imatges dels passos i de la processó. Fruit d’aquest treball és l’obra “Crist de la Sang” i “Llum del Pare”, tercer premi del concurs de fotografia de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa 2005.

Darrerament ha estat nominat, per segon any consecutiu, al premi corresponent al 2008, amb l’obra fotogràfica: “Balcó del Mediterrani”, que figura en el calendari institucional del 2006, editat per la Conselleria de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona, dins de la col•lecció “Tarragona, llums i costums”.

F. Basco Gracià

 

 

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs