Sobre la reforma de les pensions a MES TARRAGONA - 29 de març

Posted by jruiz on 29 Març, 2011 23:28

20110329-MT-Reforma Pensions
publicat a
technorati tags:

Sobre la reforma de les pensions a REUS DIRECTE - 28 de març

Posted by jruiz on 28 Març, 2011 23:08

La reforma de les pensions afectarà a 150.000 pensionistes de la demarcació

Segons que ha comentat el diputat Joan Ruiz: “La reforma aprovada pel Govern contempla la seva progressiva aplicació a partir del 2.013. A partir d’aquest any s’anirà augmentant un mes a l’edat de jubilació sobre els 65 anys actuals fins arribar als 67 anys el 2.027”

28/03/2011
Personatges/Politics - Joan Ruiz
Joan Ruiz. (Cedida)  Redacció
“La reforma de les pensions afectarà 150.000 pensionistes de les comarques tarragonines.” Així ho ha afirmat aquest dilluns el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, membre també de la Comissió del Pacte de Toledo del Congrés.

El diputat tarragoní ha explicat que “l’objectiu de la reforma és reforçar la sostenibilitat futura del sistema públic de pensions en la línia marcada per les recomanacions del Pacte de Toledo.”

“Davant de les informacions incertes que alguns fan sense rigor ni coneixement aquests dies vull deixar molt clar als pensionistes tarragonins que l’aplicació de la reforma no afectarà en res a les persones que ja són pensionistes, que seguiran cobrant la seva pensió de per vida exactament igual com fins ara, i tampoc afectarà a les persones que es jubilin enguany o l’any vinent.”

Joan Ruiz ha donat a conèixer que la reforma es començarà a aplicar a partir del 2.013. “Així, a partir del 2.013 cada any s’anirà augmentant un mes l’edat de jubilació sobre els 65 anys actuals i dos mesos cadascun dels restants anys, fins arribar als 67 anys l’any 2.027.”

D’altra banda, el diputat tarragoní ha afirmat que també serà possible jubilar-se als 65 anys amb el 100% de la pensió quan s’acrediti un període de cotització de 38 anys i 6 mesos, i jubilar-se amb 67 anys amb el 100% de la pensió si s’ha cotitzat 37 anys.

Així mateix, les mares que hagin interromput la seva vida laboral per tenir cura dels seus fills podran avançar la seva edat de jubilació als 65 anys, a raó de dos mesos per fill, fins a un màxim de dos anys.

Pel que fa al càlcul de la pensió, “es passarà gradualment als 25 anys de la vida laboral. Pel que fa als joves, la reforma contempla que els programes formatius i d’investigació hauran d’incorporar la cotització a la Seguretat Social dels seus beneficiaris.”

“En definitiva, la reforma garanteix el sistema públic de pensions a mig i llarg termini tenint present l’augment progressiu de l’esperança de vida dels ciutadans en les properes dècades. Es tracta d’una reforma necessària que permetrà garantir la viabilitat d’un pilar tan essencial pel nostre Estat del Benestar com el nostre sistema públic de pensions”, ha resumit el diputat tarragoní.
publicat a

 
technorati tags:

Sobre la reforma de les pensions a REUS DIGITAL - 28 de març

Posted by jruiz on 28 Març, 2011 22:52

La reforma de les pensions afectarà 150.000 persones a la demarcació
Redacció 28 de març de  2011

El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha afirmat que "la reforma de les pensions afectarà 150.000 pensionistes de les comarques del Camp de Tarragona". Ruiz ha explicat que "l'objectiu de la reforma és reforçar la sostenibilitat futura del sistema públic de pensions en la línia marcada per les recomanacions del Pacte de Toledo."

reusdigital.cat L'aplicació de la reforma no afectarà en res a les persones que ja són pensionistes
L'aplicació de la reforma no afectarà en res a les persones que ja són pensionistes 

D'aquesta manera, Ruiz ha volgut sortir al pas de les afirmacions que "alguns fan sense rigor ni coneixement". El diputat afirma que "l'aplicació de la reforma no afectarà en res a les persones que ja són pensionistes, que seguiran cobrant" apunta, "la seva pensió de per vida exactament igual com fins ara, i tampoc afectarà les persones que es jubilin enguany o l'any vinent".

Aquesta reforma, explica, es comançarà a aplicar a partir del 2013, any en què s'anirà augmentant un mes l'edat de jubilació sobre els 65 anys actuals i dos mesos cadascun dels restants fins arribar als 67 el 2017. D'altra banda, el diputat tarragoní ha manifestat que també serà possible jubilar-se als 65 anys amb el 100% de la pensió quan s'acrediti un període de cotització de 38 anys i 6 mesos, i jubilar-se amb 67 anys amb el 100% de la pensió si s'ha cotitzat 37 anys.

Així mateix, les mares que hagin interromput la seva vida laboral per cuidar els fills podran avançar la seva edat de jubilació als 65 anys, a raó de dos mesos per fill, fins a un màxim de dos anys.

Pel que fa al càlcul de la pensió, "es passarà gradualment als 25 anys de la vida laboral", descriu Ruiz. Pel que fa als joves, comenta, "la reforma contempla que els programes formatius i d'investigació hauran d'incorporar la cotització a la Seguretat Social dels seus beneficiaris."

publicat a

technorati tags:

Sobre la reforma de les pensions a TARRAGONA RADIO - 28 de març

Posted by jruiz on 28 Març, 2011 22:21

La reforma de les pensions afectarà 150.000 tarragonins

publicat el   28/03/2011 12:52 per Redacció Tarragona Ràdio

La reforma de les pensions afectarà 150 mil tarragonins.
L’endarreriment en l’edat de jubilació fins els 67 anys es començarà a aplicar l’any 2013 i es completarà el 2027.
Són dades que ha donat a conèixer el diputat del PSC al Congrés, Joan Ruiz, que també integra la Comissió del Pacte de Toledo.
Ruiz recorda que les persones que acreditin un període de 38 anys i sis mesos de cotització es podran jubilar als 65 anys cobrant el 100% de la pensió. Pel que fa als joves, la reforma contempla que els programes formatius i de beques es tinguin en compte a l’hora de cotitzar a la Seguretat Social.
El diputat socialista explica que l’objectiu de totes aquestes mesures és el de reforçar la sostenibilitat futura del sistema públic de pensions en la línia marcada per les recomanacions del Pacte de Toledo.

publicat a

technorati tags:

Sobre energia nuclear a DIARI DE TARRAGONA - 27 de març

Posted by jruiz on 27 Març, 2011 23:33

20110327-2-DT-sobre nuclears
publicat a
technorati tags:

DEL ASADO ARGENTINO AL CAMÍ DE LA COMA - 27 de març

Posted by jruiz on 27 Març, 2011 23:10

El Asado Argentino, s’ha convertit en un acte mes del calendari festiu de lal ciutat. Els argentins no fan la carn igual que la fem aquí . Primer la tallen diferent i molt mes grossa que aquí, després si han de servir la carn a les 2, es posen a fer el foc a les 11 del matí o a les 10. Van fent brases amb carbó vegetal i quan les brases son blanques amb una pala les van posant sota de la “parrilla”.

Parrilla que per cert és mes alta que les d’aquí , o sigui que res de flama, ni de brases roges, i quan els expliques com ho fem aquí trossos molt més petits, amb brases ben vermelles i que ho fem en un moment,  et diuen alguna cosa així com que “hombre, no! así la carne se arrebata”

20110327A-Asado Casa argentina (004b)
 

El camí de la Coma uneix Bonavista amb la carretera de Reus, per allà on es creua aquesta amb l’autovia de circumval·lació. Abans era un camí estret amb uns desnivell molts grans, que passava entre munts d’enderrocs. (i no diguem el que era quan servia d’accés per arribar al desaparegut barri de l’Esperança) Aquesta tarda he assistit a la inauguració de la seva reforma i del parc que pegat al camí ha fet l’ajuntament. L’alcalde, Ballesteros, passejava entre els grupets de veïns del barri que han vingut a conèixer el seu nou parc i zona verda i a tot arreu li venien a dir el mateix !i ahora a conservarlo!  

20110327-Inauguació al Camí de la Coma (001b)
 

technorati tags:

TENIM UNA NOVA RAMBLA A TARRAGONA - 26 de març

Posted by jruiz on 26 Març, 2011 23:19

La inauguració de la Rambla de Campclar, del Segre o del barris de Ponent, de les tres maneres he sentit anomenar-la aquesta tarda, ha estat això que “diuen” un bany de masses. Hi havia veïns de Campclar, però també, molts, del Pilar, de la Granja, de Torrenova, de Torreforta, Acabat l’acte oficial, grups d’amics i de familiars es feien fotos, alguns d’ells amb l’alcalde o amb regidors per conservar el moment.

20110326-Inauguració Rambla de campclar (2b)

Quan mes tard anava a buscar el cotxe he vist gent que passejava i m’ha semblat que ho feien amb orgull.

technorati tags:

ENCARA ARA NO M'HO CREC - 22 de març

Posted by jruiz on 22 Març, 2011 22:36

De quan en quan aprofitant que coincidim tots els parlamentaris del PSC de Tarragona a Madrid, quedem per sopar. No es tracta tant del sopar sinó de posar coses e comú de manera distesa, barrejant amb comentaris i alguna xafarderia les coses que ens afecten. L’estona més llarga és la del cafè o les infusions i la copa (jo no que soc abstemi) perquè és quan parlem mes. Doncs avui ens ha passat una que no recorda m’hagi passat mai, en el moment de demanar el cafè o la “manzanilla” va el cambrer i ens diu “en este restaurante no servimos postres, café, ni infusiones”. Encara a ara no m’ho crec..

 
technorati tags:

Sobre ajuts a aturats a REUS DIGITAL - 15 de març

Posted by jruiz on 15 Març, 2011 23:47

L'ajuda de 350 euros als aturats beneficiarà a unes 600 persones a la demarcació

Redacció 15 de març de  2011
reusdigital.cat Joan Ruiz
Joan Ruiz 

Uns sis-cents habitants de la demarcació es podrien beneficiar de la nova ajuda de 350 euros per als aturats que s'han quedat sense cap mena de cobertura i que segueixin un pla de formació. Així ho ha explicat aquest dimarts el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz. Aquesta ajuda forma part del pla de xoc per fomentar l'ocupació, subscrit pel Govern central amb els agents socials.

La prestació d'aquests 350 euros estarà vinculada a accions formatives i substitueix l'anterior ajuda de 426 euros que percebien els aturats que s'havien quedat sense cap mena de cobertura. La nova mesura tindrà una vigència de sis mesos i serà operativa fins al 16 d'agost d'enguany.

"La finalitat d'aquesta iniciativa és que el treballador que s'ha quedat a l'atur aprofiti la seva formació laboral per afavorir que trobi una nova ocupació", ha assenyalat Ruiz. Aquest pla de xoc incorpora un paquet de mesures per reactivar l'ocupació, com és la reducció de les quotes a la Seguretat Social per les empreses que creïn nous llocs de treball per als joves menors de 30 anys.

publicat a

.

technorati tags:

Sobre ajuts als aturats a TARRAGONA 21 - 15 de març

Posted by jruiz on 15 Març, 2011 23:41

 Uns 600 tarragonins a l’atur es beneficiaran de la nova ajuda dels 350 euros mensuals

 

Les oficines de l'INEM a Tarragona

Segons ha explicat aquest dimarts el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, “les previsions de la Comissió de Treball és que cada mes uns 600 tarragonins es beneficiïn de la nova ajuda de 350 euros per als aturats que s’han quedat sense cap mena de cobertura i que segueixin un pla de formació.” L’ajuda forma part del pla de xoc per fomentar l’ocupació subscrit pel Govern central amb els agents socials. El cost econòmic aproximat per poder pagar aquesta prestació és d’uns 400 milions d’euros.

La prestació de 350 euros estarà vinculada a accions formatives i substitueix l’anterior ajuda de 426 euros que percebien els aturats que s’havien quedat sense cap mena de cobertura. La nova mesura tindrà una vigència de sis mesos i serà operativa fins al 16 d’agost d’enguany.

“La finalitat d’aquesta iniciativa és que el treballador que s’ha quedat a l’atur tingui el dret a que els serveis públics d’ocupació puguin fer un itinerari específic i individualitzat de la seva formació laboral per afavorir que trobi una nova ocupació.”

“Amb aquesta iniciativa combinem els estímuls a la formació professional dels joves i dels aturats de llarga duració amb els estímuls a la contractació. Així mateix, aquest pla de xoc incorpora un paquet de mesures per reactivar l’ocupació, per exemple, el Govern reduirà les quotes empresarials a la Seguretat Social a les empreses que creïn nous llocs de treball per als joves menors de 30 anys”, ha remarcat el diputat tarragoní

publicat a

.

technorati tags:
1 2 3  Següent»

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció