ALEJANDRO FERNANDEZ: SENSE COMENTARIS Publicat a tot.tarragona.cat-30 de gener

Posted by jruiz on 30 Gener, 2009 23:16

 

 

Joan Ruiz Diputat Congrés PSC

Alejandro Fernández: Sense comentaris


Enfonsat el front d’Aragó i perduda la batalla de l’Ebre, les tropes franquistes van avançar conquerint, al 1939, el que restava de Catalunya, com a primer pas per acabar amb el que restava de la II República Espanyola. Va ser el dia 15 de gener d’ara fa 70 anys quan van entrar a la ciutat de Tarragona.

L’exposició d’aquests dies al Palau de Congressos, de les fotografies preses per Robert Capa, precisament aquell dia de gener, ens mostren, tarragonins i tarragonines atemorits als carrers de la ciutat i a d’altres fugint per les carreteres, mentre eren metrallats per l’aviació franquista.

El Castell de Pilats i els pins del costat del cementiri van ser testimonis muts de la repressió a que el nou règim va sometre ens anys posteriors als vençuts.

Va ser una llarga nit. La llibertat d’expressió, de premsa, la democràcia va desaparèixer, les dones van perdre el dret a vot, els sindicats van ser prohibits, parlar en català va ser considerat sospitós, els dirigents anarquistes i socialistes, o simplement catalanistes, que no havien fugit, van ser afusellats, o van sofrir llarguíssim empresonaments. Bona part dels senyals d’identitat de la ciutat van ser esborrats.

A partir d’aquell moment el Governador Civil de cada moment, designat pel ministre de la governació, designava, entre la gent de confiança del regim, a l’alcalde de la ciutat.

Un d’aquells ajuntaments el 29 de maig de 1952, va concedir la Medalla de la Ciutat al “Generalísimo” al cap d’aquell règim instaurant per la força de les armes, contra la voluntat democràtica, després d’una guerra que va durar 3 anys.

Fins 40 anys mes tard, al 1979, una nova constitució no va donar el dret als tarragonins i tarragonines de tornar a votar, lliurement, als seus representats a l’ajuntament de la Ciutat

Ara 30 anys després del primer ajuntament democràtic, passats 70 de la entrada de les tropes del General Franco a Tarragona. Quan jo no queda pràcticament ningú d’aquell exercit ni d’aquell règim ni d’aquell ajuntament que li va concedir la Medalla de la Ciutat dues organitzacions juvenils han demanat que el Consistori retiri la Medalla de la Ciutat al dictador.

Sembla lògic pensar que el tema quasi be ni es tractaria al Plenari, senzillament es votaria per unanimitat per part de totes les forces democràtiques del nostre ajuntament, potser demanant disculpes pel descuit de no haver-ho fet abans.

Doncs no, el Partit Popular (PP), ha posat objeccions i s’ha abstingut en la votació, inclús el seu portaveu ha comparat a Franco, el Dictador, el “Generalísimo” amb el President Companys.

Sense comentaris!
technorati tags:

MESURES CONTRA LA CRISI Publicat a l'AQUI el 30 de gener

Posted by jruiz on 30 Gener, 2009 17:07


 Mesures contra la crisi  

Joan Ruiz i Carbonell

Diputat PSC al Congrés per Tarragona

Un total de 82 mesures de tot tipus formen e lPla‘E’ d’Estímul de l’economia i de l’ocupació que ha presentat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Són mesures que el govern està desenvolupant per combatre la crisi econòmica que amenaça al conjunt de la nostra societat.
 
Unes van dirigides a solucionar l’arrel dels problemas que originen la crisi, i d’altres a ajudar als col·lectius més vulnerables, com els joves, els estudiants, els nostres jubilats, els aturats...
 
El Govern destina 8.000 milions d’euros a estimular l’ocupació a través del ‘Fons per les Entitats Locals’ que en el cas de la província deTarragona, i amb la participació de tots els ajuntaments, ha generat 509 projectes, que suposaran la inversió de 134,11 milions d’euros aquest 2009, generant llocs de treball i fent possible que moltes petites i mitjanes  empreses puguin continuar amb la seva activitat. Inclou també el Pla Estatal d’Habitatge i Rehabilitació amb un programa ‘renove’ per portar a terme pràcticament un milió actuacions per tota Espanya amb l’objectiu d’arribar a que un 40% dels nous habitatges de protecció oficial estiguin destinats a lloguer.
 
Una mesura que pot tenir una gran importància al nostre territori és el pla ‘renove’ del sector turístic, dotat amb 400 milions d’euros per aquest 2009, dirigit sobretot a PYMES del sector turístic amb préstecs en condicions molt avantatjoses a retornar en 12 anys. I com deia al començament és un govern que fixa la prioritat en ajudar als sectors mes vulnerablesde la nostra societat, ajudar a les persones. Està atent a les necessitats de les  famílies i per això segueix desplegant el Sistema d’Atenció a la Dependència, davant del Que faria un govern del Partit Popular, que ens recepta, cada dia, retallar la despesa social davant la crisi.
 
És un govern que aprova i tira endavant mesures,comla el pagament de la meitat de la quota de les hipoteques a ciutadanes i ciutadans que s’hagin quedat a l’atur i que augmenta el6 % les pensions mínimes així com el SalariMínim Interprofessional fent que arribi als 600 euros mensuals.

 

technorati tags:

Sobre el castell de Falset Publicat a Diari de Tarragona - 28 de gener

Posted by jruiz on 28 Gener, 2009 23:21

technorati tags:

Sobre el xec-nadó a Reus- Publicat a Diari de tarragona-28 de gener

Posted by jruiz on 28 Gener, 2009 22:51

Més de 1.200 famílies de Reus ja han cobrat l'ajut de 2.500 euros pel naixement d'un nadó

Un total de 1.248 famílies reusenques ja han rebut l'ajut de 2.500 euros que dóna el Govern pel naixement d'un nadó.

Això ha suposat una despesa de 3.118.000 euros a l'Agència Tributària tal com ha explicat el diputat socialista Joan Ruiz

El diputat del PSC també ha remarcat que el Govern 'és conscient de les dificultats que tenen moltes famílies per arribar a final de mes i també per fer compatible la vida familiar amb la feina'. És per això que ha anunciat que aquesta ajuda es mantindrà aquest 2009.
technorati tags:

Sobre el Xec-nadó a Reus-Publicat a ACN-28 de gener

Posted by jruiz on 28 Gener, 2009 20:11

 
logo

Més de 1.200 famílies de Reus ja han cobrat l'ajut de 2.500 euros pel naixement d'un nadó

separador
ACN // 28.01.2009 18.50 h  tac  Ref. 473007 // 0 caràcters
separador

Reus (ACN).- Un total de 1.248 famílies reusenques ja han rebut l'ajut de 2.500 euros que dóna el Govern pel naixement d'un nadó. Això ha suposat una despesa de 3.118.000 euros a l'Agència Tributària 'que ha beneficiat a les famílies de Reus a l'hora de fer front a la despesa econòmica que implica tenir o adoptar un fill', tal com ha explicat el diputat socialista Joan Ruiz. El diputat del PSC també ha remarcat que el Govern 'és conscient de les dificultats que tenen moltes famílies per arribar a final de mes i també per fer compatible la vida familiar amb la feina'. És per això que ha anunciat que aquesta ajuda es mantindrà aquest 2009.

technorati tags:

Sobre el Xec-Nadó a Reus - Publicat al REUS-DIGITAL-28 de gener

Posted by jruiz on 28 Gener, 2009 18:19

Reus Portada de secció | Sumari

Més de 1.200 famílies de Reus han cobrat l'ajut de 2.500 euros per nadó

Redacció 28 de gener de  2009
Hospital Reus
L'Hospital de Sant Joan 
J.G. 

En el primer any de la seva aplicació, més de 1.200 famílies reusenques han rebut l’ajut dels 2.500 euros per nadó, l’anomenat xec-nadó, una de les mesures impulsades pel Govern socialista per ajudar les famílies i fomentar la natalitat. Aquesta ajuda és compatible amb l’actual deducció per maternitat.

El diputat socialista tarragoní Joan Ruiz ha assenyalat que aquestes ajudes directes a les famílies de Reus "han suposat una despesa de 3.118.000 euros a l’Agència Tributària”. Ruiz ha remarcat que “el Govern és conscient de les dificultats que tenen moltes famílies per arribar a final de mes" i també per fer compatible la vida familiar

technorati tags:

26 I 27 DE GENER PASSANT PER FITUR

Posted by jruiz on 27 Gener, 2009 23:56

La Comissió de Foment, ahir al matí, ha estat molt interessant, en teoria la ministra, Magdalena Alvarez, havia de donar explicacions sobre el que havia passat a l’aeroport de Barajas el passat dia 9, amb motiu de la nevada que es va produir. Com Madrid fa de centre de recollida i distribució de passatgers, el seu tancament, va donar lloc al col·lapse de la major part de l’espai aeri espanyol i va afectar el de la resta de països europeus. Acabades les explicacions els portaveus dels diferents grups polítics havien de fer preguntes, demanar aclariments, demanar responsabilitats.
 
La cosa va transcórrer per altres “derroters” ple retrets i retrets i es va convertir en un intent per part del PP de desgastar a la Ministra i al Govern, de res van servir explicacions, reconèixer errades, ni demanar disculpes. 
 
A la tarda i aprofitant que Joan Antoni treballa a Madrid varem estar parlant un parell d’hores mentre ens preníem un tallat que li devia feia mesos, a la Plaça Canalejas. Només ho esmento perquè mentre parlava amb vaig recordar allò que tantes vegades dic que “per poder arribar a acords és fonamental somriure”. Gent amb la seva capacitat ens cal a tot arreu, llàstima que ......

 

Ruta dels Castells del Baix Gaià

Aquest matí he assistit, als pavellons de FITUR; a la signatura, per part dels alcaldes,  del conveni d’ajuntaments de la Costa Daurada amb Port Aventura, després a la presentació per parts dels alcaldes del Baix Gaià de la ruta de castells que estan fent i finalment a la recepció que AENA feia i a la que estava convidat per formar part de la Comissió de Foment. Entre una cosa i altra he visitat alguns dels pavellons, no havia estat mai. La Fira és immensa i és pot trobar tot.
 
He vist tanta gent de Tarragona que quan m’he trobat a alguns dels membres de la patronal de l’hostaleria he preguntat si havien deixat algú a la ciutat guardant les portes.

technorati tags:

Sobre el Castell de Falset -Publicat al digital PRIORAT - 27 de gener

Posted by jruiz on 27 Gener, 2009 23:30

Falset reclama 1,5 milions d'euros per acabar de rehabilitar el castell

L'Ajuntament de Falset necessita un milió i mig d'euros per completar la rehabilitació del castell del poble, futura seu d'un centre d'interpretació dedicat al vi i l'oli del Priorat. Amb aquests diners, es condicionaria l'entorn del castell i se'n recuperaria el baluard.

L'alcalde de Falset, Jesús Torralba, es va reunir ahir amb el diputat socialista Joan Ruiz, membre de la comissió de l'1% cultural i responsable d'aquesta qüestió en el grup del PSC al Congrés de Madrid, a qui va expressar la voluntat de l'Ajuntament «de demanar inversions de l'1% cultural que el Ministeri de Foment destina a la rehabilitació del patrimoni arquitectònic». Torralba també confia en les aportacions de la Generalitat i del fons Feder europeu per finançar el projecte. El projecte executiu per rehabilitar l'entorn del castell ja està enllestit. El castell de Falset serà la seu d'un centre museístic dedicat al vi i l'oli del Priorat i, per tant, «un centre imprescindible per conèixer la història i la cultura de la comarca», segons Torralba. El museu també ha de dinamitzar l'economia i el turisme del Priorat.

Sobre el Castell de Falset, Publicat a REUS DIGITAL el 27 de gener

Posted by jruiz on 27 Gener, 2009 16:11

Falset demana a Madrid 1,5 milions d'euros per rehabilitar el castell

L'espai acollirà un centre museístic centrat en l'oli i el vi del Priorat

Redacció 26 de gener de  2009

L'alcalde de Falset, Jesús Torralba, s'ha reunit amb el diputat tarragoní membre de la comissió de l'1% cultural i responsable d'aquesta qüestió en el grup del PSC a les Corts Generals, Joan Ruiz, per demanar 1.534.000 euros de l'1% cultural del Ministeri de Foment, per completar la segona fase de la rehabilitació del castell que acollirà un centre museístic centrat en l'oli i el vi, no només de Falset sinó de tota la comarca del Priorat.

Detall del Castell

   

Aquestes obres permetrien arranjar l'entorn del castell i recuperar-ne el baluard. Torralba assegura que en aquests moments ja es té el projecte executiu enllestit i que, quan es tinguin els recursos econòmics, ja es podran executar 'immediatament' les obres.

L'alcalde de Falset, Jesús Torralba, explica que per finançar el projecte confia rebre inversions d'aquest 1% cultural, del patrimoni de la Generalitat i, fins i tot, dels fons FEDER europeu.

technorati tags:

Sobre el Castell de Falset. Publicat a l'AQUÍ el 27 de gener

Posted by jruiz on 27 Gener, 2009 16:04

PRIORAT

Falset vol l’1% cultural per rehabilitar el castell del vi

 

REDACCIÓ.¬Aquest dilluns l’alcalde de Falset, JesúsTorralba, es va reunir amb el diputat socialista tarragoní, Joan Ruiz,membre de la comissió del’ 1% cultural i responsable d’aquesta questió en el grup del PSC a les Corts Generals.

Jesús Torralba va expressar la voluntat del consistori «de demanar inversions en relació a aquest 1% cultural que e lMinisteri de Foment destina a la rehabilitació del patrimoni arquitectònic del país. En concret, en cal 1.534.000 euros per completar la segona fase de la rehabilitación del castell que acollirà un centre museístic de primer ordre centrat en el vi i l’oli no només de Falset, sinó de tota la comarca.» Segons l’alcalde, «per finançar el projecte confíem en rebre inversions d’aquest 1% cultural,de patrimonio de la Generalitat i,fins i tot,dels fons FEDER europeu.»

 
technorati tags:
1 2 3 4  Següent»

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció