LES CAMPANES

14 Desembre, 2006 08:51
Publicat per josepro, General

Pot ser aquests dies ,ens hem sorprès pels sons i tocs de campanes a les hores que no tocava i amb tocs que no es corresponien a cap dels actes específics , de dol o de festa que solen marcar la vida vilatana.

Segons el responsable de la parròquia aquest desgavell sonor responia a la necessitat de restaurar les nostres campanes , ja que fins i tot alguna podia representar un potencial perill perquè feia 30 anys que no rebien un manteniment acurat i a mes el sistema dels electro-martells que les fan sonar de manera automàtica , s’ havia quedat obsolet per lo que també s’ ha aprofitat per canviar-los .

Aquest fet hem serveix avui per reflexionar un cop mes sobre aquells fets que de tan habituals massa sovint , ens passen desapercebuts.

Algú s’ en recordava de la tercera campana que te el nostre campanar. Algú n’havia fet esment.......dons la conversa en Msn Juanjo ,explicant-me els treballs de restauració, m’ han fet retrobar-me en records de la meua infantesa com escolà i amb les pujades prohibides a l’ atalaia de l ‘església on, efectivament , i havia tres campanes de les que fa anys , solament escoltavem el só de dos.

Ara recuperarem els sons de la nostra infantesa, com deia abans , tant els que ens marquen els moments alegres , les festes, els casaments o els tristos de dol i sentiment per la mort dels nostres éssers mes estimats.

Sobre aquesta qüestió comentava amb Juanjo ,que certament , les campanes sonen diferents segons per a que sonen. Aquest es un misteri inexplicable o es senzillament que les escoltem d’ una manera o d’ un altra segons es el nostre estat d’ ànim ?? No o sé , però fixeu-vos-hi que sonen intensament tristes , neguitoses i plenes de sentiment en els moments de dol i cantarines , alegres i desenfadades en els moments de disbauxa.

Les campanes en definitiva no solament ens marquen les hores i per tan el compàs i durada de la nostra existència , si no que també ens marquen els estats d’ ànim en que ens toca viure determinats moments de la mateixa. Toca per tant congratular-mos avui i donar la benvinguda a la campana recuperada , perquè amb ella recuperem , pot ser també un poc de la nostra essència anímica tant per la festa com per al dol

Comentaris | 0 RetroenllaçOs