EL CONGRÉS

13 Novembre, 2006 15:17
Publicat per josepro, General

La ràdio Municipal s' ha tornat a reunir per debatre els seus reptes , les seues inquietuds de futur.
Els dies 10 i 11 de Novembre , la Federació de Ràdios Municipals de Catalunya ens va convocar un altre cop en un Congrés que volia buscar respostes davant el nou escenari que s' ens presenta en el mon de la comunicació de proximitat , i concretament a les emissores municipals catalanes .
Destacar en aquest escenari la frase que jo crec que marcarà el Congrés i que va pronunciar el conferenciant que l' inaugurava l 'escriptor i periodista Vicenç Villatoro : "les ràdios locals heu de crear la plaça major dels vostres pobles i ciutats" , es el que va dir Villatoro amb totes les connotacions que se li vulguin donar a l 'espai virtual i d' encontre que ha de ser la ràdio local que va proposar el conferenciant i que van utilitzar sovint els participants a les diferents taules rodones posteriors per refermar els continguts dels seus arguments .
No vull estendrem gaire , perquè en el seu moment, quant m'arribin, ja publicaré les conclusions a les que es va arribar en aquest encontre. Però si que vull dir que a mi em va fer
l' impressió que cal deixar de plorar i lluitar per avançar després de mes de 25 anys de ràdio local,.Alguns problemes son endèmics, com la precarietat tècnica o humana en la que viuen encara algunes emissores i sobre tot la falta de reconeiximent que tenim per part de "la mare" administració.
No puc entendre que el Consell de l' Audivisual de Catalunya ,ens consideri la segona ràdio mes escoltada al pais (les municipals en global ,s' enten) i en canvi no s 'ens dongui el mateix suport , o l' equivalent que la ràdio nacional de Catalunya reb.......si som un servei local públic !!!...
No podem estar debatent el futur , el nou escenari , l' importancia que tenim com eina de cohesió territorial o les noves possibilitats que ens obre Intenet, si professionals, usuaris i polítics no arriben a un enteniment per valorar conjuntament si aquesta ràdio de proximitat es necessària o no, perquè sembla que no tot hom o te clar...per diferents interessos ,es clar.
A la Federació demanar-los que siguin mes incisius , mes directes i si convé dràstics.Als oients o usuaris que fessin sentir també la seua veu , si cal , per que tots sapiguem si som necessaris o no com a servei públic i als polítics que sàpiguen que la ràdio mes propera al ciutadà ,cas de ser necessària , necessita també dels ajuts econòmics i morals que reben altres estaments públic de comunicació.
Josep Roig Cardona

Comentaris | 0 RetroenllaçOs