Una lliçó eclesiàstica

Acabo de llegir la declaració de l’església nord-americana feta en el dia del treball que a Estats Units se celebra el mes de setembre. La veritat és que he quedat gratament sorprès. M’agradaria poder llegir pronunciaments de l’església catalana, ja no diré de l’espanyola, això és gairebé impossible, tan clara i contundent com la dels bisbes nord-americans.

Des del seu punt de vista, fan una defensa dels valors del dret al treball de les persones i es pronuncia molt clarament sobre algunes fórmules de l’actual política social i econòmica que no comparteix. Així mateix, fa una defensa a ultrança del paper dels sindicats i altres associacions i contra els atacs generalitzats que aquestes organitzacions reben de totes bandes i dels més poderosos.

És un document que paga la pena llegir. Es tracta de sis pàgines que us enllaço en la seva versió castellana, encara que també podreu trobar la versió original anglesa. Espero que el trobeu interessant. Jo li he trobat. El podeu trobar clicant aquí: http://www.usccb.org/about/domestic-social-development/upload/Labor-Day-2011-espanol.pdf   

Al final podeu escoltar la cançó que vaig enllaçar en el darrer apunt. Els dos documents formen un bon conjunt.

Quant a JOSEP MARIA

Un que passa per aquí i s'hi queda una estona, sense saber si per gaire temps. M'agrada conversar i escriure, encara que sóc conscient que mai no guanyaré un premi nobel de literatura o un premi pulitzer. Tan sols voldria que l'estona que passis aquí amb mi sigui una estona agradable i que somriguem plegats o t'arrenqui algun noble sentiment.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.