Fent camí amb set itineraris

Nova Esquerra Catalana ha celebrat el passat 12 de gener el seu primer Consell. Aviat farà un mes de la seva constitució i NECat es proposa treballar amb  totes  les persones que li donen suport i amb la ciutadania en general una sèrie de temes que considera fonamentals d’abordar en l’actual conjuntura.

Es posen en marxa set grups de treball que s’emmarquen en els eixos del Compromís de Sitges – Catalunya-estat;  recuperació de l’economia i cohesió de la societat; qualitat i radicalitat democràtica.

Aquests són els àmbits de treball dels set grups:

– Crisi i creixement. Crisi i creixement, les polítiques necessàries per capgirar el cicle de destrucció d’ocupació i posar en marxa el procés de recuperació i creació de nous llocs de treball. El nou model productiu català i la seva concreció sectorial i territorial.

– Formació-treball. La relació formació-treball, el model de formació professional i el paper del sistema educatiu.

– Acord de sobiranies i dret d’autodeterminació. La plasmació del que vam denominar com “acord de sobiranies”. Verificació democràtica del dret d’autodeterminació. Continguts, institucions, drets, competències… Full de ruta per avançar en la seva concreció.

– Constitució Catalana. La Constitució Catalana.

– Reforma mapa institucional. La reforma del mapa institucional català: ajuntaments, comarques, diputacions.

– Regeneració democràtica. El full de ruta per la regeneració democràtica: eleccions, partits, parlaments, finançament, consultes.

– Cultura catalana. La defensa de la cultura catalana.

Us hi animeu? Entreu a la nostra web: www.esquerracatalana.cat

Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya, política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *