De la Febró estant, tot eixint-ne pel vell camí de la Mussara o del Camp, al creuar el Barranc de les Coves o de les Baumes, se’n desprenia un altre caminet: el Camí dels Plans de la Pona o de la Roca del Migdia, que pujava cap aquell sector del terme, que hi ha qui els considera Motllats i hi ha qui considera que no ho són estrictament.
L’anomenat Motllat de la Pona (rebatejats com a Motllats de la Poma pels amics de la Editorial Alpina), estan constituïts pels Plans de la Punta, cap l’extrem més occidental, els Plans de la Pona i els Plans de la Roca del Migdia.
El camí en qüestió, creua el Riu de la Febró (avall en direm Riu de Siurana) i comença la pujada, després de creuar la carretera. Amunt, es divideix novament en dos camins:
El Camí de la Mussara pel Mas de Cintet, que passa vora els febrorencs masos del Sulo i del Xollat; i un altre ramal puja vora la Cova Balanyana i després davalla cap el Mas de l’Hel·lena.
El camí de la Roca del Migdia, que puja tot passant per sota la coneguda roca horària de la Febró, fins al capdamunt dels plans, vora on hi havia un dels corrals de Cal Mestret. A la vora es troben els Avencs de la Roca del Migdia i l’Avenc dels Maquis, per on un puja altre perdut grauet. Més enllà, comença la llarga esquerda dels Avencots, o Avencs del Blai o del Motllat de la Pona.
El camí que portava a la Mussara pel Mas de Cintet havia de ser important, atenent al bon traçat i a l’amplada, tot i que ara costi de copsar-la degut a la vegetació i a l’erosió natural. Un petit tram d’aquest camí es va recuperar com a itinerari, més que res a causa de la neteja que varen fer al desemboscar la fusta d’una estassada. La resta de camí roman força oblidada.
Restes d’un vell corralot del Cal Mestret al Pla de la Roca del Migdia