Ja està disponible el número 7 de la revista beCEroLes

Ja està disponible en format digital el número 7 de la revista beCEroLes. Lletres de llengua i literatura, que edita el Centre d’Estudis Lingüístics i Literaris de les comarques centrals dels Països Catalans (CEL), al repositori RACO i als serveis de publicació en línia Issuu i properament a Bubok.

Aquest número conté un monogràfic sobre la figura de lʼescriptor Sebastià Juan Arbó, coordinat per Josep Miquel Ramis,  amb articles de Jordi Enfedaque i Novell, Joan Antoni Forcadell, Jordi Malé, Joan Todó i Emili Rosales.

A més a més, publiquem un tast de la tesi dʼEmili Llamas Puig sobre els parlars del Priorat; un estudi de lʼús dels geosinònims a lʼescola dʼAlcanar, dʼAmanda Ulldemolins-Subirats; un article sobre lʼactitud lingüística dels advocats de les Terres de lʼEbre, de Pere Bonfill Albiol; i una nova entrega de notes lexicogràfiques i etimològiques diverses, dʼAntoni Cardona Castellà.

Com en altres números, presenta també una mostra d’etnotextos, un quadre de costums del periodista tortosí Josep Vergés Zaragoza i un glossari del conte de Manuel Pérez Bonfill «Amb algunes branques dʼolivera», comentat per Araceli Aguiló.

Per últim, s’hi pot llegir una ressenya de la celebració de lʼAny Manuel Pérez Bonfill, d’Emigdi Subirats; una crítica de la novel·la La Ciutat Invisible, dʼEmili Rosales, a càrrec de Biel Ferrer Puig; una crònica de lʼexposició Lingüistes pel carrer, feta per Àngela Buj Alfara i Jesús Bernat Agut, i una notícia bibliogràfica dels darrers quatre anys, d’Albert Aragonés.

La presentació de la revista tindrà lloc dimecres 30 de maig, a les 19.30 h, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa, conjuntament amb la presentació del llibre Epistolari Sebastià Juan Arbó – Joan Sales (1966-1982), de Josep Miquel Ramis.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en CEL, literatura, publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.