Lingüistes pel carrer al RECERCAT 2018 de Manresa

 

L’exposició Lingüistes pel carrer serà present a la XIV edició del RECERCAT, la Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana 2018, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, que enguany se celebra els dies 13, 14 i 15 d’abril a Manresa.

L’exposició, produïda pel Centre d’Estudis Lingüístics i Literaris de les Comarques Centrals dels Països Catalans (CEL), es podrà veure a la sala d’exposicions de la Biblioteca del Casino (passeig de Pere III, núm. 27-29), del 10 al 15 d’abril.

Aquesta exposició recull la presència de 54 lingüistes del nostre àmbit lingüístic en la toponímia de poblacions dels territoris de parla catalana. Un total de 852 carrers, places, rambles, avingudes, de 476 municipis amb els noms de Pompeu Fabra (amb 267 carrers), Ramon Llull (187) Enric Valor (81) i Sanchis Guarner (60), entre d’altres.

Descarregueu-vos el programa.

Més informació: IRMU.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en CEL, exposicions, homenatges, LxC, trobades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.