L’ALPI en línia

García Mouton, Pilar (coord.), Inés Fernández-Ordóñez, David Heap, Maria Pilar Perea, João Saramago, Xulio Sousa, 2016, ALPI-CSIC [www.alpi.csic.es], edició digital de Navarro Tomás, Tomás (dir.), Atlas Lingüístico de la Península Ibérica, Madrid, CSIC.

Aquesta pàgina del CSIC dedicada al ALPI reuneix informació sobre el projecte històric de l’Atlas Lingüístico de la Península Ibérica, concebut per Ramón Menéndez Pidal i dirigit per Tomás Navarro Tomás, en el qual van col·laborar Manuel Sanchis Guarner i Francesc de Borja Moll.

http://alpi.csic.es/ca

 

L’opció més interessant fins ara és que es pot consultar i descarregar el primer volum de l’ALPI (Atlas Lingüístico de la Península Ibérica), publicat el 1962.

http://alpi.csic.es/es/publicaciones

Com a mostra de les possibilitats de consulta quan estiga acabat el projecte, ara momés es poden fer consultes de deu mapes:

458 Pèsols (Guisantes)
493 Marieta (Mariquita)
496 Sargantana (Lagartija)
502 Cuereta blanca (Aguzanieves)
520a Porc senglar (Jabalí)
600a Maluc (Cadera)
704 Bressol (Cuna)
751 Portar a collibè (Llevar a cuestas)
753a Fer tombarelles (Dar volteretas)
825 Llevat (Levadura)

http://alpi.csic.es/ca/base-de-datos-alpi-csic

 

Font: García Mouton, Pilar. «El “Atlas Lingüístico de la Península Ibérica (ALPI)” en línea. Geolingüística a la carta». Estudis romànics, 39 (2017), p. 335-343.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en webs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.