Vocabulari de la Terra Alta, d’Anton Monner


Monner i Estopinyà, Anton.
Vocabulari de la Terra Alta
Prefaci d’Albert Manent.
Pròleg d’Esteve Clua.
Dibuixos d’Àngels Cid.
L’autor, 2016

Es tracta d’un recull de més de 10.000 paraules de la parla popular de la comarca de la Terra Alta. L’autor gandesà subratlla que no és un recull lexicogràfic, sinó que és la història i l’evolució de la llengua “no és un treball lingüístic, és un treball que neix de la llengua. Després explico en una enciclopèdia que vol dir aquella paraula”.

L’acte de presentació del llibre es va fer el dia 11 de novembre, a la Societat Unió Gandesana, de Gandesa, presidit per l’expresident de la Generalitat, Artur Mas.

Font: “Vocabulari de la Terra Alta”, el nou llibre d’Anton Monner. Ebredigital.cat (5/10/2016).

 

RECULL DE PREMSA

NOTÍCIES

ACN. L’escriptor Anton Monner radiografia en deu mil paraules la història, l’economia i la societat de la Terra Alta. La Vanguardia (20/10/2016).

ACN. L’escriptor Anton Monner radiografia en deu mil paraules la història, l’economia i la societat de la Terra Alta. Vilaweb (20/10/2016).

ENTREVISTES

Gustau Moreno. Entrevista a Anton Monner , autor del ‘Vocabulari de la Terra Alta’. Teveon.

Anna Zaera. Anton Monner: “Seria difícil que els meus néts poguéssin tenir una conversa amb el seu besavi”. Surtdecasa.cat (09/11/2016).

J. Joaquim Buj. Anton Monner: “A la Terra Alta parlem un excel·lent català i a l’Ebre també”. Diari de Tarragona (29/10/2016).

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en publicacions, Terra Alta. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.