Estratigrafia dialectal

Els professors Maria-Pilar Perea i Germà Colón són els responsables de l’aplicació en línia Estratigrafia dialectal.

L’objectiu d’aquesta aplicació informàtica és cartografiar el lèxic català amb una visió espacial i temporal. La combinació entre la informació exhaustiva i rigorosa i el mapa en moviment –sincronitzat amb l’eix cronològic– mostra d’una manera molt gràfica la progressió dels mots i l’aparició dels geosinònims.

De moment, l’obra conté seixanta conceptes (o unitats semàntiques). I cada un té les corresponents formes geosinònimes, és a dir, formes diverses per a un mateix significat, usades en dialectes diferents (per exemple, cagos).

Més informació: Jordi Badia i Pujol. Una web explica com han evolucionat les paraules a cada dialecte. Vilaweb (15.05.2016).

 

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en webs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.