M. À. Pradilla publica “La gestió normativa de la llengua catalana. Unitat en la diversitat o diversitat d’unitats?” a la revista Llengua i dret

Miquel Àngel Pradilla Cardona
“La gestió normativa de la llengua catalana. Unitat en la diversitat o diversitat d’unitats?”
Revista de llengua i dret, núm. 56 (desembre 2011).

 

L’article fa un repàs sintètic de l’itinerari contemporani que ha seguit l’establiment de la varietat normativa en terres valencianes.

L’autor proposa defugir els criteris simbolicoactitudinals, proveïts d’una forta càrrega identitària, i sumar esforços al voltant del factor interaccional. El fet de situar el debat en l’àmbit comunicatiu ens ofereix una interpretació menys ideologitzada del conflicte normatiu i apunta el camí d’una política lingüística compromesa amb la llengua pròpia.

Font: Xarxa CRUSCAT.

 

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.