Conferència de Miquel Àngel Pradilla a Tortosa

 

Dijous 27 d’octubre, a les sis de la tarda, Miquel Àngel Pradilla Cardona pronunciarà la conferència “Varietat geogràfica i varietat normativa: el cas de les Terres de l’Ebre” a l’Aula Magna del campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa.

Aquesta conferència té com objectiu reflexionar sobre la dinàmica comunicativa esbossada amb la intenció d’avançar en la consecució d’un consens social al voltant de la varietat estàndard. Una varietat formal que, sense perdre de vista que ha de satisfer la comunicació supradialectal, garantisca, alhora, la identificació dels usuaris “ebrencs” de la llengua catalana.

Miquel Àngel Pradilla és doctor en filologia catalana amb la tesi Variació i canvi lingüístic en el català de transició nord-occidenta. Des de l’any 1997 és professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. Les línies de recerca que ha fressat la seva activitat investigadora transiten les diverses branques de la sociolingüística, amb una atenció preferent per la sociolingüística de la variació i per la sociologia del llenguatge.

Si sou docents, feu la inscripció al cercador del PFZ i anotant el codi 8004030021.

 

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en xarrades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.