Modificatius de crèdit_ gener

2n expedient modificatiu de crèdit

Breu descripció:

S’incorporen al pressupost noves aplicacions i conceptes, i s’incrementen altres aplicacions per un valor total de  1.181.748,48€ , que es donen de baixa d’altres aplicacions.

Hi ha una baixa de 160.000 euros en l’ APORTACIÓ INSTITUT MUNICIPAL DE SERVEIS SOCIALS, i una alta per la mateixa quantitat en AJUT FAMÍLIES, DACIÓ PAGAMENT, TAXES I ALTRES IMPOSTOS.

Això, simplement, s’explica pel fet que el pressupost anterior, el del 2013, el ajuts i bonificacions  a famílies per diferents conceptes es gestionaven des de la conselleria de serveis a la persona.

En el pressupost del 2014 aquesta partida es va passar al pressupost de l’IMSS. La partida s’ha apujat respecte a la de l’any passat, l’any passat eren 120.000 euros i enguany s’han pressupostat 160.000.  Cal tenir en compte que l’any passat es va aprovar, al mes de juliol,  un modificatiu de crèdit de 8.000 euros per bonificar la plusvàlua dels afectats per una execució hipotecària o una dació en pagament, però com que no es van aprovar les bases per accedir a aquest ajuts, la partida es va perdre i va anar a reconeixement de deutes.

Ara, simplement, aquesta partida surt de l’IMSS i torna a la conselleria… per què?  Segurament per motius tècnics (això m’han dit, que és més fàcil gestionar els ajuts des de la conselleria). La pregunta hauria de ser perquè en el moment d’elaborar el pressupost aquesta partida es va afegir a l’aportació municipal a l’IMSS. L’aportació municipal a l’IMSS l’any 2013 va ser 6.561.387 M , l’any 2014 el pressupost inicial preveia 6.624.715, una mica superior però tenint en compte que el pressupost total de l’Ajuntament pujava una miqueta es quedava més o menys en el mateix percentatge. Si ara treiem a l’aportació municipal a l’IMSS aquesta partida, l’aportació queda en 6.476.000 M, o sigui, que és inferior a la de l’any passat. Com que les condicions tècniques que feien més o menys aconsellable que aquestes subvencions es gestionessin des d’un lloc o des de l’altre no han canviat pas des de l’aprovació del pressupost, és inevitable pensar que passar la partida de la consellera a l’IMSS era una manera  d’evitar que l’aportació municipal a l’IMSS semblés menor en el moment de presentar els pressupostos.

 

Baixa: AGÈNCIA PATROCINI I MECENATGE ESPORT (era el concepte que figurava al pressupost inicial) :  74.000,00

Altes: CLUB DE RUGBI DE TARRAGONA 6.000,00
CLUB CICLISTA CAMP CLAR 10.000,00
CDC TORREFORTA 10.000,00
SUBVENCIÓ CLUB NATACIÓ TARRACO 25.000,00

 

Quant a Arga Sentis Maté

Vaig néixer a Tarragona, l'any 1964. Tinc un fill i una filla. Vaig estudiar filologia i treballo al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Sóc d'esquerres, ecologista i feminista, milito a ICV i des del del 2011 sóc regidora per ICV-EUiA a l'Ajuntament de la meva ciutat.
Aquesta entrada ha esta publicada en Coses de l'Ajuntament, El pressupost. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *