La revista (Sumaris)

 

El projecte

A Carn! és un projecte de ciberpublicació periòdica produïda (pensada, redactada, corregida, maquetada i penjada al bloc) des de la ciutat de Tarragona per Manel Güell, amb ajut dels col·laboradors que vulguin aportar material a la revista electrònica. A Carn! es configura com una plataforma de participació cultural oberta a tots els investigadors, estudiosos i afeccionats del ram de la Història Militar Catalana.

És d’accés lliure i està vinculada al seu propi bloc, on consten tots els números apareguts, a més de tota la bibliografia citada i recensionada. Compta, a més, amb una versió en castellà, de cada número.

Format

Consta de 40 o 60 ‘pantalles’ (fins el número 6, 36 més 4 de tapes), encara que a partir dels últims números s’ha augmentat el nombre a les 80 o al centenar. Te una periodicitat quadrimestral, apareixent-ne, doncs, tres números cada any, els mesos de gener, maig i setembre.

La revista ha estat concebuda amb una estructura senzilla que ofereixi diversitat: un sumari inicial, una editorial, un parell d’articles breus, una secció dedicada a biografiar un personatge relativament desconegut (si pot ser, sense massa antecedents historiogràfics), un apartat de notícies, un altra dedicat a fons documentals, una agenda d’activitats culturals, i finalment, tres apartats ‘mòbils’ amb possibilitat d’inserir allà on sembli més oportú, “La Cita” (cites històriques carregades de significat, al voltant d’un tema), “l’Espasa i la ploma” (dedicat a donar a conéixer amb tres o quatre paràgrafs, una obra important (tractat militar, memòria, dietari) i “Expugnare Oppidum”, que fins al núm. 6, constava a la part final de les tapes (i on s’ofereix una síntesi d’un dels molts setges que omplen la nostra Història Militar). Per suposat que tota la informació de cada apartat està relacionada amb la Història Militar de Catalunya o dels catalans. S’ha procurat i es procura, dotar cada secció d’uns trets formals propis, de disseny i tipus de lletra, que ajudin a identificar-lo i donar-li singularitat dins del conjunt de la revista.

Manual d’estil

A Carn! incorpora un manual d’estil o requeriments formals per a les col·laboracions que rep, a través dels quals és possible homogeneitzar l’estil i el format de la revista. Són un conjunt d’indicacions que es basen en la Norma ISO 690:1987 (UNE 50-104-94), per a la citació de documents impresos i la ISO 690-2, per als documents electrònics.

MANUAL D’ESTIL /   MANUAL DE ESTILO

Sumaris

En els següents pdf,s es troben els sumaris actualitzats dels successius números que han aparegut de la revista electrònica A Carn!, com sempre, amb la versió en castellà al costat.

S U M A R I S /   S U M A R I O S

 

Els comentaris estan tancats.